Ce legatura exista intre sex si o casnicie fericita

Contrar a ceea ce se spune, o viata sexuala implinita nu inseamna sa faci dragoste in fiecare zi cu partenerul tau.

Un studiu publicat in anul 2015, efectuat la Universitatea din Toronto a aratat ca sexul practicat o data pe saptamana este cheia unei relatii fericite. Iata ce impact are activitatea sexuala asupra vietii de cuplu:

Cat de des trebuie sa faci dragoste?

Conform studiului canadian, 96% dintre persoanele chestionate cred ca sexul este de o calitate mai buna atunci cand exista si implicare emotionala intre cei doi parteneri.

25% din persoanele care au varsta intre 25 si 59 de ani fac sex de doua-trei ori pe saptamana, in timp ce acest lucru este valabil pentru doar 5% dintre celibatari.

Asadar, cat de des trebuie sa faci amor ca sa fii fericit?

Ei bine, potrivit oamenilor de stiinta, partidele de amor nu aduc fericirea, dupa cum s-ar crede. O explicatie este aceea ca dorinta pentru sex si momentele de placere nu mai sunt atat de intense, daca partidele sexuale sunt dese. De fapt, cuplurile care fac sex o data pe saptamana ar fi cele mai fericite. Cercetatorii spun ca pentru a mentine o conexiune puternica intr-un cuplu, este suficient sexul facut o data pe saptamana.

Cum sa fii fericit in dormitor

Comunicarea ramane cheia si in dormitor, iar pentru asta, partenerii ar trebui sa fie deschisi unul cu celalalt si sa nu ezite sa-si ghideze persoana iubita cand vine vorba despre asta. Nu uita de tandrete, arata-i partenerului afectiunea si dragostea pe care i-o porti. Petreceti-va timp imbratisandu-va, sarutandu-va si nu uitati niciodata sa va faceti declaratii de dragoste.

Legatura dintre fericire si sex

Femeile care au o viata sexuala implinita sunt mai fericite, spun studiile. De asemenea, o viata sexuala implinita elimina stresul. In plus, sexul are beneficii si asupra sanatatii, caci arde calorii si ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase. Pentru barbati, o viata sexuala activa scade riscul aparitiei cancerului de prostata, in timp ce la femei este redus riscul aparitiei cancerului de san.

Varsta nu ar trebui sa fie un impediment in ceea ce priveste activitatea sexuala. Studiile au aratat ca persoanele trecute de varsta de 60 de ani care fac dragoste cu regularitate sunt mai fericite, in comparatie cu cele care nu au acest obicei.

Sexul poate fi si un remediu impotriva insomniei. Asta pentru ca in urma unei partide de amor se elibereaza oxitocina, hormon ai fericirii, care este de ajutor pentru un somn odihnitor. Sexul este importat si pentru buna functionare a sistemului imunitar, dar si pentru ca te ajuta sa te mentii in forma, caci arde calorii.

Se spune ca o persoana trebuie sa astepte 13 ani de la primul contact sexual pentru a avea parte de amor cu adevarat satisfacator.

Topul tarilor in care locuitorii care au o viata sexuala implinita

Potrivit unui sondaj la care au luat parte peste 26.000 de persoane din 26 de tari, cei mai multumiti locuitori ai planetei in ceea ce priveste viata sexuala sunt elvetienii, urmati de spanioli, italieni, brazilieni si greci. Locul sase le revine olandezilor, in timp ce India, Australia, Nigeria, Germania si China sunt situate pe urmatoarele locuri.