Oboseala, starea care ne tine pe loc

“Sunt obosit, putem lasa pe maine?” – de cate ori am spus-o celor dragi sau am auzit-o de la ei? De cele mai multe ori, maine se transforma in saptamana viitoare sau luna viitoare...iar oboseala ne fura viata sociala, visele, aspiratiile tinandu-ne pe linia de plutire. Ce este oboseala si de ce somnul nu-i intotdeauna suficient pentru a scapa de ea, afla in randurile de mai jos.

Oboseala este o stare fizica si mentala, caracterizata prin lipsa de energie si motivatie. Acesta este diferita de somnolenta si este un raspuns normal al organismului la activitatile pe care le desfasuram zilnic. Atunci cand oboseala persista pentru o perioada mai mare de timp incep sa apara mai multe simptome si tulburari care afecteaza intregul organism.

Principalele simptome ale oboselii sunt:

La nivel neurocognitiv - incapacitate de concentrare, tulburari de memorie, randament intelectual scazut, dureri de cap, irascibilitate, senzatii de ameteala, tulburari de somn.

La nivelul sistemului gastrointestinal - tulburari de tranzit, sindrom de colon iritabil, constipatie sau boli ca ulcerul si gastrita.

Sistemul imunitar este mult mai vulnerabil la infectii, iar perioada de recuperare dupa un episod infectios este mult mai mare.
Tulburarile ciclului menstrual si disfunctiile sexuale sunt consecintele afectarii sistemului endocrin, iar in anumite cazuri oboseala poate genera anumite stari psihotrope.

Care sunt cauzele care pot duce la oboseala?

Oboseala poate fi determinata de suprasolicitarea creierului in activitatile de zi cu zi, de stres, dar si de o multitudine de afectiuni. Chiar daca simti ca ai o multime de lucruri de facut si nu ai timp, fa-ti timp sa mergi la un doctor pentru un set de analize de rutina. Trebuie sa stii ca oboseala poate fi un simptom al unor boli.

Regimul alimentar slab in nutrienti, schimbarea anotimpului sunt alte cauze care determina instalarea starii de oboseala.

Ce faci pentru a scapa de oboseala?

-N-o ignora aruncandu-te in canapeaua din fata televizorului atunci cand ajungi acasa. Chiar daca pare o activitate recreativa, televizorul iti solicita atentia si restul resurselor energetice.

-Cere ajutorul celor din jur. Imparte sarcinile si rutina care tine de ingrijirea casei. Chiar daca par niste gesturi mici, acestea-ti ofera timp.

-Discuta cu superiorii tai despre incarcarea pe care o ai zilnic la serviciu. Este important sa prioritizeze „urgentele”, iar supraaglomerarea ta, nu este o solutie din cauza faptului ca nu esti productiv. Studiile arata ca un angajat obosit este mai neproductiv si poate dezvolta o multitudine de probleme de sanatate1.

-Respecta-ti regimul alimentar si de somn. Autodisciplinandu-te vei reusi sa oferi organismului echilibrul de care are nevoie.

Alege cativa aliati pentru sanatate

Integreaza in strategia ta de lupta cu oboseala si cateva produse naturale pentru sanatate. Acestea te vor ajuta sa te recuperezi mult mai usor si-ti vor readuce energia, optimismul si puterea de a face lucruri.

-Actioneaza asupra intregului organism cu Alive!. Mai mult decat un complex de vitamine si minerale, Alive!™ ofera organismului energie prin formula bogata, care cuprinde: vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grasi Omega 3/6/9, antioxidanti, enzime digestive, extracte naturale din fructe, legume, ciuperci japoneze. In mai putin de 30 de minute, nutrientii Alive!™ se absorb in circuitul sangvin.

-Ofera suport functiilor cerebrale. Neuro Optimizer sporeste capacitatile intelectuale, sustine activitatea creierului si ajuta la recuperarea functiilor sale. Formula inovatoare cu Cognizin (citicolina, CDP colina), Acetil L-Carnitina, L-Glutamina, Fosfatidilserina, Fosfatidilcolina, Taurina si Acid alfa lipoic ofera suport creierului, sustinand memoria, concentrarea, atentia si procesul de recuperare.

Actioneaza promt asupra oboselii si nu te lasa coplesit de greutatea acesteia!
Alegand Secom ai certitudinea ca ai optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate!