Suplimentele anti-imbatranire de care ai nevoie, indiferent de varsta pe care o ai

Indiferent daca vorbim despre aparitia firelor albe sau a ridurilor, aceste semne ale imbatranirii pot fi amanate, daca ii asiguri organismului vitamine si minerale anti-imbatranire de care are nevoie, printr-o alimentatie echilibrata. Iata care sunt acestea si in ce alimente se gasesc:

Vitaminele A, C si D

Stresul oxidativ poate duce la imbatranirea prematura, insa poate fi combatut daca ai un aport suficient de vitaminele A, C si D, pentru ca ele functioneaza ca antioxidanti. Acestea au grija de pielea ta, neutralizand celulele de oxigen instabile, care pot dauna pielii.

Vitamina A stimuleaza imunitatea, factor deosebit de important pe masura ce inaintam in varsta. Se gaseste in carnea de vita, carnea de pasare, oua, caise, portocale, morcovi si rosii. Incearca sa mananci cel putin doua portii pe zi din aceste alimente.

Vitamina C (care se gaseste din belsug in citrice) este necesara pentru producerea de colagen, care mentine elasticitatea pielii. Vitamina D previne imbatranirea pielii, pentru ca poate sa incetineasca procesul de imbatranire celulara. Aceasta se produce in momentul in care ne expunem la soare.

Acizi grasi Omega 3

Acizii grasi Omega 3 au proprietati antiinflamatoare, ceea ce reduce riscul aparitiei de infectii la nivelul pielii. Totodata, ei ofera protectie si contra afectiunilor cardiovasculare. Alimentele cu un continut bogat al acestor grasimi bune sunt pestele gras, precum heringul, somonul, macroul, dar si migdalele si alunele.

Polifenolii

Pentru ca au un puternic rol antioxidant, polifenolii protejeaza celulele de radicalii liberi, agenti nocivi, care favorizeaza imbatranirea prematura. Ca sa fii sigur ca ii asiguri organismului cantitatea suficienta de polifenoli, asigura-te ca incluzi in alimentatie fructe precum murele, capsunile, zmeura, afinele, strugurii, dar si ciocolata neagra si ceai verde. Este benefic chiar si un pahar de vin rosu, in fiecare zi.

Resveratrolul

O alta substanta esentiala in prevenirea imbatranirii celulare este resveratrolul, care se gaseste mai ales in struguri, dar si in vinul rosu. Acesta pastreaza ADN-ul intact si regenereaza celulele corpului, prevenind imbatranirea. Totodata, stimuleaza productia de proteine SIRT 1, compusi care au rolul de a incetini imbatranirea celulara.

Resveratrolul are si capacitatea de a relaxa vasele de sange, prevenind ingrosarea acestora.

Curcumina

Cunoscuta drept cel mai puternic antioxidant natural, curcumina este un aliat de nadejde impotriva imbatranirii inainte de vreme. Se gaseste in special in turmeric. Aceasta substanta, care da turmericului gustul piperat, previne aparitia cancerului, ofera protectie creierului si contra afectiunilor cardiovasculare.

Magneziul

Acest mineral joaca un rol cheie in mai mult de 300 de procese vitale ale organismului. Este relaxant pentru musculatura si calmeaza nervii, ceea ce inseamna ca ne ajuta sa avem si un somn odihnitor, iar odihna suficienta ne ajuta sa avem un ten fara cusur.

Totodata, magneziul regleaza bataile inimii, tensiunea arteriala, controleaza glicemia si ajuta la sinteza proteinelor. Acest mineral ajuta si la combaterea stresului oxidativ, redand tonusul organismului. Alimentele cu un continut ridicat de magneziu sunt bananele, kiwi, migdale, ananas, avocado. La recomandarea medicului poti lua si suplimente cu magneziu.