Trateaza insomnia in mod natural

Pentru ca ne petrecem aproximativ o treime din viata dormind, trebuie sa ne ingrijim de calitatea somnului nostru. Somnul nu mai este considerat o stare pasiva, in care corpul si mintea sunt inactive.

Somnul este un proces foarte activ, in care evenimentele din timpul zilei sunt prelucrate si energia este restabilita.

Exista doua tipuri de somn – somnul activ in care are loc o miscare rapida a ochilor, fiind intervalul in care se produc visele (rapid eye movement – REM) si somnul profund in care are loc incetinirea undelor cerebrale (non rapid eye movement – non-REM).

Ambele sunt importante pentru construirea rezervelor de energie si a functiei cognitive. Studiile au demonstrat ca un adult are nevoie in medie de 7-9 ore de somn pe zi, in timp ce un adolescent are nevoie de 9,5 ore de somn, iar un copil de 16 ore.

Stiati ca...1 din 3 persoane sufera de insomnie*? Perioadele de insomnie pot aparea oricand in viata unui om. Insomnia reprezinta cea mai frecventa afectiune a somnului si este clasificata ca fiind imposibilitatea de a adormi sau de a avea un somn neintrerupt pe o perioada determinata de timp.

Consecinta imediata a acestor simptome este descrisa de stari de iritabilitate, dificultate de concentrare si retinere de informatii. Pe termen lung apar imposibilitatea de a lua decizii si repecursiuni asupra starii de sanatate, precum riscul crescut de obezitate, diabet sau chiar probleme cardiace.

Calmogen Plant Somn contribuie la combaterea insomniei, mai ales prin asocierea conurilor de hamei cu radacini de valeriana, combinaia fiind foarte bine tolerata de organism si asigurand un somn linistitor, fara a provoca efecte secundare sau dependenta. Poate fi utilizat de catre persoanele care adorm greu sau au un somn agitat si neodihnitor.

Doza recomandata pentru consumul zilnic este de 1 comprimat inghitit cu multa apa (de exemplu jumatate de pahar de apa) inainte de culcare.

Calmogen Plant – Domoleste stresul. Sporeste somnul.

Produs disponibil in farmacii sau online pe www.omega-pharma.ro

*http://www.sleephealthfoundation.org.au/pdfs/Insomnia.pdf