Suplimente alimentare pentru copii sanatosi si fericiti

Copilaria ar trebui sa fie cea mai frumoasa perioada din viata, este timpul cand se invata lucruri noi, se joaca, se distreaza, copii fiind plini de imaginatie si creativitate. Trebuie prevenit orice dezechilibru din viata unui copil, sa fie asigurata o buna crestere si evolutie, o buna stare psihica si emotionala.

Nimic nu se compara cu zambetul unui copil fericit, iar fericirea lor depinde intr-o proportie foarte mare de sanatate. Totui, tendintele actuale ne arata ca ceva anormal se petrece cu multi dintre copii generatiei actuale. Dificultati de invatare, lipsa atentiei, slaba capacitate de memorare, hiperactivitatea, starile de usoara depresie, toate sunt anormale la varste atat de fragede.

Factorii care influenteaza cresterea unui copil sunt :

1. Alimentatia

Alimentatia este unul din factorii care influenteaza cresterea inca din timpul vietii intrauterine. Deficientele in dieta mamei se vor repercuta asupra starii de nutritie a fatului. Subnutritia mamei va determina nasterea de copii cu greutate mica si cu lungime mai mica fata de normal .

Efectul malnutritiei intrauterine se va reflecta si asupra dezvoltarii nervoase superioare a copilului, deoarece in perioada intrauterina si primele 6 luni postnatal celulele nervoase se multiplica, la fel conexiunile dendritice, creste numarul de celule neurogliale si are loc mielinizarea. Subnutritia calitativa a gravidei (carenta anumitor principii nutritive) poate determina embriopatii si fetopatii.

Carenta proteinelor din alimentatie va determina diminuarea ratei de sinteza a proteinelor in organismul copilului. In carenta proteica severa pot apare tulburari enzimatice, hormonale, edeme, probleme de coagulare, etc.

Carenta de saruri minerale influenteaza mineralizarea scheletului.
In contrast cu subalimentatia, supraalimentatia precoce va favoriza aparitia obezitatii.
Pentru a garanta o crestere optima, in vederea construirii unui fundament solid pentru intreaga viata, copiii au nevoie de o nutritie bogata, variata si echilibrata, adaptata varstei. Pentru copii este foarte important sa manance de mai multe ori pe zi, deoarece "acumulatorul" lor de energie este mai mic decat la adulti, desi au nevoie de multa energie pentru a creste, a invata si a se juca. Performantele din timpul zilei sunt influentate de alimentatie, mai ales de structura si distributia meselor.

Pe tot parcursul zilei, este important sa se asigure si aportul de lichide necesare organismului. Corpul uman este alcatuit preponderent din apa, iar copiii au nevoie de alimente bogate in apa, distribuite uniform in timpul zilei. Setea se stinge in mod ideal cu apa potabila, apa minerala precum si cu ceaiuri din plante si fructe, fara adaos de zahar, pentru a nu creste inutil aportul caloric. Modul in care acesti factori influenteaza dezvoltarea organismului depinde de intensitatea si durata lor de actiune, ca si de varsta la care actioneaza. Perioadele cele mai sensibile sunt cele in care procesul de crestere este cel mai rapid (primele saptamani, primele luni, primii ani de viata,)

Lumea s-a schimbat radical, este extrem de diferita fata de acum 20 ani. Continutul nutritional din alimente este mult mai scazut, copiii mananca astazi mai mult fast-food decat acum 10 sau 20 de ani. Alimentatia moderna duce la deficiente nutritionale si in cazul copiilor .Toate schimbarile acestea au compromis in timp sanatatea copiilor, au compromis sistemul lor imunitar.

Una dintre problemele curente ale societatii de astazi este legata de alimentatia necorespunzatoare a copiilor. Din cauza ritmului dinamic de viata al parintilor, copiii nu mai sunt supravegheati la fel de atent ca inainte si ajung sa consume de cele mai multe ori alimente de tip fast-food, care contin multe zaharuri, grasimi si substante chimice precum coloranti, indulcitori si arome artificiale.

Factorii principali care determina obezitatea copiilor sunt lipsa exercitiilor fizice si dieta saraca in nutrieti si cu continut ridicat de zaharuri, grasimi si aditivi alimentari. Cand un copil consuma alimente care nu contin toate vitaminele si mineralele necesare dezvoltarii sale, atunci organismul cere in continuare acesti nutrienti si copilul continua sa manance pana ce organismul obtine tot ceea ce are nevoie.

Nici mamele nu au astazi la fel de mult timp ca inainte sa pregateasca mese consistente si sanatoase pentru familie. Astfel ca, deseori, cartofii prajiti si fripturile constituie principalul fel de mancare pentru intreaga familie. Asadar, alimentele nu asigura continutul nutritional necesar pentru cresterea sanatoasa a copiilor si de aceea, trebuie sa compensam acest deficit in dieta prin administrarea unor suplimente alimentare 100% naturale.

Insa atunci cand vine vorba despre sanatate, copiii nu trebuie tratati ca niste "adulti in miniatura", ci trebuie sa le oferim solutiile naturale eficiente pentru organismul lor.

2. Mediul geografic

Mediul geografic influenteaza cresterea prin conditiile de microclimat: aer, soare, lumina, temperatura, umiditate, presiune atmosferica, raze ultraviolete. Efectele sunt mai mari in primii 5 ani de viata.

Altitudinea de peste 1500 m determina un ritm de crestere mai mic, atat in timpul vietii intrauterine, cat si postnatal, datorita hipoxiei cronice.
Climatul excesiv de rece se asociaza cu o talie mica, pe cand climatul temperat pare sa fie favorabil dezvoltarii in lungime.
Fiecare copil are un ritm sezonier propriu de dezvoltare.

3. Factorii socio-economici

Factorii socio-economici care influenteaza cresterea staturo-ponderala sunt: conditiile sanitare, morbiditatea infectioasa si parazitara, alimentatia, locuinta, stresul, profesia parintilor, dinamica sociala, situatia financiara.

4. Factorii afectiv-educativi

Factorii afectiv-educativi: climatul familiei de calm, optimism, care incurajeaza actiunile copilului va favoriza dezvoltarea acestuia, in timp ce o familie in care exista stari conflictuale, unde parintii se cearta (familiile dezorganizate) vor contribui la un ritm de dezvoltare intarziat.
Se constata ca pentru copiii crescuti in leagane exista un ritm de crestere mai lent decat la cei crescuti in familie, dar acestia, o data infiati si ingrijiti intr-un mediu care le ofera afectiunea necesara, isi reiau ritmul de crestere.
Dezvoltarea intelectuala este superioara la copiii proveniti din familii care se preocupa de educarea lor, la fel se constata si la copiii proveniti din familii numeroase, unde fratii mai mari constituie modele de urmat, la copii care au frecventat gradinita, la copiii educati in mediu urban, unde sunt exigente educationale mai mari decat in mediul rural.

5. Exercitiile fizice

Exercitiile fizice aplicate din primul an de viata, la inceput sub forma masajelor, apoi a gimnasticii pentru sugar, iar pe masura ce copilul creste a unui sport adaptat posibilitatilor lui, au un rol favorabil, de stimulare a cresterii si dezvoltarii, prin tonifierea musculaturii, intarirea articulatiilor, ameliorarea oxigenarii, facilitarea termogenezei.

6. Noxele chimice, radiatiile, pot influenta negativ cresterea si dezvoltarea. Poluarea din mediul inconjurator a atins cote alarmante, iar toate acestea se reflecta in starea de sanatate a copiilor

Astazi copiii au nevoie de mai mult suport pentru a se mentine sanatosi, au nevoie de mai mult decat o dieta echilibrata si exercitii fizice regulate.
Suplimentele alimentare reprezinta astazi cea mai eficienta modalitate prin care parinti sau medicii pediatri, sprijina dezvoltarea sanatoasa a copiilor, deoarece prin intermediul suplimentelor alimentare se asigura o parte din necesarul zilnic de nutrienti. Tot mai multi parinti constientizeaza importanta suplimentelor alimentare pentru sanatatea copiilor lor.

Prin administrarea suplimentelor alimentare, organismul primeste nutrientii de care are nevoie si copilul ajunge sa manance mai putin decat in cazul anterior, evitand obezitatea. Asadar, adevarul este exact opusul: prin administrarea suplimentelor alimentare se evita obezitatea la copii, doar alimentatia necorespunzatoare si lipsa activitatilor sportive conducand pe termen lung la aparitia acesteia.

HAPPY KID Sirop cu zahar
Pentru copii sanatosi si fericiti!
Supliment alimentar ayurvedic natural, din plante medicinale indiene

Compozitie / doza (5ml):
extracte uscate din: Elettaria cardamomum (Cardamom), seminte (6:1) - 200 mg, Embelia ribes, fructe (10:1) - 200 mg, Glycyrrhiza glabra (Lemn-dulce), radacini (5:1) -200 mg, Bacopa monnieri( Brahmi), parti aeriene (8:1) - 200 mg, Aegle marmelos (Bael), fructe (6:1) - 200 mg, Adhatoda vasica (Vasa), frunze (3:1) -200 mg, Carum carvi (Chimion), fructe (4:1)- 200 mg, Citrus medica (Lime), fructe (6:1) - 200 mg, Thymus vulgaris (Cimbru-de-cultura), parti aeriene (10:1) - 200 mg, Mentha piperita (Menta), parti aeriene(5:1) - 200 mg, Miere - 200 mg, Benzoat de sodiu (conservant)- 25 mg, zahar - 2400mg ,apa demineralizata pana la 5 ml

Suplimentul alimentar HAPPY KID sirop este un produs natural din plante ayurvedice, cunoscute pentru proprietatile lor tonice, care sustin cresterea armonioasa si sanatoasa a copilului. Combinatia dintre Elettaria cardamomum, Glycyrrhiza glabra, Aegle marmelos, Carum carvi si Bacopa monnieri, alaturi de celelalte plante din produsul HAPPY KID sirop, are efecte sinergice contribuind la pastrarea unui apetit sanatos, la asimilarea corecta a substantelor nutritive din hrana, buna functionare a sistemului digestiv si hepatobiliar si eliminarea naturala a toxinelor. Complexul de fitonutrienti din HAPPY KID sirop mentin sanatatea si functionarea normala a cailor respiratorii superioare, ajuta la eliminarea apei din organism si a radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea capacitatii de autoaparare a organismului si adaptare la conditiile de mediu.

HAPPY KID-sirop contribuie la:
- mentinerea unui apetit si tranzit intestinal normal cu asimilarea eficienta a substantelor nutritive din tubul digestiv si eliminarea toxinelor;
- sustine sanatatea sistemului respirator ,sistemului digestiv si hepatobiliar;
- mentinerea capacitatii naturale de autoaparare a organismului;
- cresterea si dezvoltarea fizica si psihica armoniosa a copilului.

Proprietatile plantelor din compozitie:

Elettaria cardamomum (Cardamom) - semintele de Elettaria cardamomum contin substante bioactive care au actiune tonic-digestiva si ajuta la reducerea balonarilor si a disconfortului abdominal.

Embelia ribes (Vayavidnag) - fructele se folosesc pentru efectele tonico-digestive si de reducere a balonarii. Favorizeaza eliminarea parazitilor intestinali prin paralizarea sistemului nervos al viermilor si eliminarea lor datorita efectului usor laxativ al fructelor.

Glycyrrhiza galbra (Lemn dulce) – extractul din radacinile de Glycyrrhiza glabra ajuta la functionarea normala a digestiei si mentine trazitul intestinal normal. Fitonutrientii contribuie si la mentinerea sanatatii sistemului respirator.

Bacopa monnieri (Isop de apa) – extractul din partile aeriene contribuie la functia cognitiva normala prin mentinerea capacitatii de concentrare si de memorare.

Aegle marmelos (Bael) – extractul din fructe ajuta la functionarea normala a tranzitului intestinal si la mentinerea sanatatii sistemului digestiv.

Adhatoda vasica (Vasa) - fructele contin vasicina, substanta bioactiva cunoscuta in medicina traditionala indiana datorita proprietatilor sale de fluidificare a secretiilor bronsice si de eliminare a acestora.

Carum carvi (Chimion) – extractul din fructe ajuta la functionarea normala a digestiei si tranzitului intestinal si la reducerea balonarii prin eliminarea gazelor.

Citrus medica (Lamai) - fructele ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv, cailor respiratorii superioare si la eliminarea excesului de apa din organism.

Thymus vulgaris (Cimbru de cultura) – extractul din partile aeriene ale plantei ajuta la mentinerea fluiditatii secretiilor bronsice, la functionarea normala a digestiei si la neutralizarea radicalilor liberi.

Mentha piperita (Menta) – extractul din frunze si partile aeriene ale plantei are actiune de relaxare a musculaturii netede a tractului digestiv si se recomanda in balonari, diaree, greata, voma. Contribuie la functionarea normala a sistemului digestiv si hepatobiliar.