Cum prevenim sau atenuam durerile articulare in sezonul rece

Odata cu venirea toamnei, temperaturile incep sa scada, vremea e mohorata, marcata de ploi si umezeala, aspecte ce pun sistemul imunitar la grea incercare. In plus, persoanele meteosensibile resimt aceste schimbari... din toate incheieturile, care acum devin dureroase.

De ce schimbarea vremii amplifica durerile reumatice?

Nu se cunoaste inca cu exactitate de ce reumaticii resimt din plin schimbarea vremii prin aparitia durerilor articulare, insa exista teorii conform carora exista o corelatie intre aceste dureri si presiunea atmosferica.

Articulatiile afectate de reumatism produc exces de lichid in defavoarea tesutului cartilaginos care ar impiedica frecarea si erodarea acestora, astfel ca articulatia devine inflamata. Astfel se explica cum o presiune mai ridicata este mai greu de suportat de o articulatie cu probleme, decat o articulatie in care tesutul cartilaginous si lichidul articular sunt in echilibru. De asemenea, racirea vremii cauzeaza si contractarea vaselor de sange, ceea ce duce mai departe la contractarea muschilor si a articulatiilor, factor favorizant al intensificarii durerii.

Chiar daca pare “un dat” al naturii sa resimtim aceste schimbari meteorologice in organismul nostru, important este sa prevenim si sa stim cum sa atenuam aceste neplaceri, adoptand un stil de viata sanatos. Lasate netratate, problemele articulare duc la limitarea mobilitatii, dureri, afectarea calitatii vietii, tratamente chirurgicale, uneori chiar si imobilizare.

Recomandari pentru atenuarea durerilor articulare in sezonul rece

- Desi nu au fost gasite cauzele exacte ale afectiunilor articulare, se pare ca alimentatia joaca un factor favorizant in producerea bolilor reumatismale. Spre exemplu, o dieta alimentara saraca in grasimi, protein animal si calorii produce scaderea in sange a substantelor ce induc inflamatia. Pe de alta parte, alimentatia in exces produce crestere in greutate, care este unul din factorii principali ai aparitiei bolilor reumatismale degenerative (artroze). Pentru articulatii sanatoase, recomandam alimente bogate in acizi grasi Omega 3 (nuci, seminte de in, tofu, dovlecel, boabe de soia, ulei de masline, de avocado etc), ce ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor, avand capacitatea de a reduce inflamatia. Calciul este un alt element benefic in cazul reumatismului degenerativ. Surse bogate de calciu sunt legumele cu frunze verzi (exceptie face spanacul, care contine acid oxalic si duce la blocarea absorbtiei calciului), susanul, broccoli, iaurtul, migdalele. Nu uita sa adaugi culorile toamnei in farfuria ta prin rosii, ardei gras si portocale, bogate in vitamina C, cu rol in prevenirea pierderii de tesut cartilaginos.

- Lipsa exercitiului fizic favorizeaza aparitia obezitatii, ce reprezinta o povara pentru sistemul osteo-articular, prin efect direct asupra articulatiilor, care suporta presiunea kilogramelor. Asadar, faceti miscare, pentru a preveni surplusul de kilograme. Pentru articulatii, sunt benefice exercitiile de Pilates, Yoga, Tai Chi.

- Toamna sunt de asemenea recomandate curele balneare. Terapii precum baia cu namol, impachetarile si masajul cu namol, baile calde de plante, precum si cele cu sare de Bazna pot preveni si atenua durerile articulare.

Insa de cele mai multe ori, pacientii recurg la tratamentul medicamentos clasic, ce consta in administrarea de analgezice sau antiinflamatoare nesteroidiene, recomandate pentru efectul rapid. Totusi, aceste medicamente pot avea efecte adverse, mai ales pentru pacientii care sufera de probleme digestive, cardiace, diabet, motiv pentru care acest tratament nu poate fi administrat pe termen lung.

Complexul inovator Celadrin – natural, o solutie pentru problemele articulare

Good Days Therapy propune solutii inovatoare pentru anumite probleme articulare cu care ne confruntam zi de zi. Complexul inovator Celadrin contine extracte concentrate din uleiuri vegetale nesaturate, ce ajuta la reducerea inflamatiei, lubrifierea articulatiei si la pastrarea compozitiei normale a lichidului sinovial (articular) .

Celadrin te poate ajuta sa tii la distanta disconfortul articular si muscular, problemele spatelui cauzate in special de o postura deficitara, traumatisme ale tendoanelor si ligamentelor suferite de sportivi. Celadrin este o solutie pentru cei care iubesc miscarea si se confrunta cu probleme legate de mobilitatea articulatiilor si muschilor!

Demn de mentionat este ca Celadrin Unguent Forte este partenerul oficial al Federatiei Internationale de Medicina Sportiva.

Cercetarile stiintifice realizate in universitati de prestigiu, ce au fost publicate si in renumita publicatie “Journal of Rheumatology” au aratat o imbunatatire a mobilitatii articulare, o scadere a inflamatiei articulatiei, la un interval de 30, respectiv 60 de zile de la administrarea substantei active din produsul Celadrin Extract Forte. Testele efectuate cu substanta activa din Celadrin Unguent Forte au demonstrate rezultate vizibile chiar si dupa 30 de minute de la aplicarea produsului pe piele, impreuna cu efectuarea masajului local si a exercitiilor de mobilitate: imbunatatirea amplitudinii articulare a genunchiului, capacitatii de mers precum si capacitatii de a urca/cobori trepte a pacientilor testati. Afla mai multe informatii despre cercetarile stiintifice si testele efectuate cu substanta activa din gama Celadrin pe good-days.ro!

Afla mai multe despre cum te poate ajuta gama Celadrin in probleme legate de mobilitate, sunand la numarul de telefon 0724. 582. 769 sau pe www.good-days.ro! Produse disponibile in farmaciile Catena precum si in alte farmacii si magazine naturiste.

Celadrin - pentru ca iubesti miscarea!