Remediile ayurvedice ale bolilor respiratorii

Gripa, guturaiul, rinofaringita, laringitele sau bronsitele devin din ce in ce mai prezente in aceasta perioada de tranzitie de la temperaturile calde la temperaturi reci.

Aceasta perioada a anului, in care se realizeaza tranzitia de la climatul hibernal la temperaturile mai calde, nu este una lipsita de neplaceri. Toamna este un anotimp al schimbarilor meteorologice bruste, un sezon care suprasolicita sistemul imunitar al organismului.

Profilaxia in bolile respiratorii

Afectiunile inflamatorii sau infectioase apar si se acutizeaza poate mai putin pe o vreme constant friguroasa, decat in conditiile in care schimbarile vremii se produc la intervale scurte.

Acestea sunt elemente prezente pretutindeni unde exista un climat temperat dar, in zonele industrializate, se ivesc si inconveniente suplimentare. Astfel, pentru locuitorii marilor orase, la influenta nesanatoasa a norilor de praf starniti de vant se adauga poluarea, care sensibilizeaza si mai mult mucoasa cailor respiratorii.

La persoanele alergice sau la astmatici aceste efecte determina, uneori, manifestari dramatice care fac necesar tratamentul medical sau chiar spitalizarea. Pentru pacientii de acest tip, venirea toamnei, nu mai constituie un prilej de fericire.

Asa cum se intampla adeseori, raspunsurile se gasesc tot acolo unde se afla originile problemei. In situatia noastra, Natura ne ofera Solutia. Pastrati-va buna dispozitie si evitati stresul si extenuarea fizica, emotionala sau mentala. Practic, un organism cu un tonus bun se apara singur contra bolii!

In al doilea rand, vitaminizati-va cat mai temeinic, consumand fructe si legume proaspete, miere, polen si propolis. Evitati vitaminele si polivitaminele de sinteza. Produsele naturale si suplimentele preparate la rece sunt mult mai eficiente, la un minim de efecte adverse si contraindicatii.

Dormiti suficient, fara sa omiteti faptul ca intervalul cel mai bun de odihna se afla intre orele 22 si 2 noaptea. Gasiti si o modalitate de a fractiona programul zilnic de munca prin cateva reprise de relaxare, a cate 5-10 minute. Nu neglijati nici gimnastica, alergarile si plimbarile in aer liber!

Ayurveda combate tusea si raceala

Nu va repeziti la antibiotice, la primele semne de boala! Ele sunt o optiune de ultima instanta. De cele mai multe ori, este suficient ceaiul caldut de tei, cu lamaie si indulcit cu miere.

Medicina ayurvedica va propune varianta unui supliment eficient impotriva tusei si in cresterea imunitatii cu efect stabil in timp, denumit Coughend sirop.

Coughend sirop este un supliment alimentar natural, marca AYURMED, produs de STAR INTERNATIONAL MED.
Este un remediu util in toate tipurile de tuse (uscata, productiva, convulsiva), fiind un stimulent al secretiei bronsice. Coughend sirop actioneaza prin decongestionarea cailor respiratorii si stimularea secretiei bronsice, determinand fluidificarea mucusului si normalizand miscarea cililor vibratili.

El favorizeaza expectoratia, prin fragmentarea macromoleculelor de mucus. Este complementar in terapia bronsitelor acute si cronice, cat si in terapia astmului bronsic. Preparatul este un amestec unic de extracte din plante, obtinute prin presare la rece pentru conservarea principiilor bioactive si a proprietatilor curative:

Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) contine liquiritina, izoliquiritina, enoxolome si saponine triterpenoide. Este o planta cunoscuta pentru efectele sale asupra aparatului respirator, principiile sale bioactive avand actiune antiinflamatorie, antioxidanta, antiastmatica si anxiolitica.

Busuiocul Indian(Ocimum sanctum) contine eugenol si acetat de borneol. Actioneaza ca antiinflamator, expectorant, analgesic si antipyretic.

Piperul lung (Piper longum)contine piperina, uleiuri volatile, piperlongumina si sesamina. El previne alergiile, reduce simptomele astmului, protejaza ficatul si creste biodisponibilitatea medicamentelor.

Coughend sirop este recomandat pentru decongestionarea cailor respiratorii, stimularea secretiei bronsice si a expectoratiei. El combate eficient tusea si reprezinta un preparat util in virozele si infectiile respiratorii, faringite, laringite, bronsite, bronsiolite.

De asemenea, este util ca adjuvant in terapia astmului bronsic, atat la copii cat si la adulti. Administrarea sa este facila: pentru adulti 1-2 lingurite (5-10ml) de 2-3 ori pe zi, iar la copii cantitatea de sirop se reduce la jumatate.

La dozele recomandate, preparatul nu are si nu induce niciun fel de efecte adverse sau neplacute.

Pentru persoanele cu diabet sau care evita zaharul exista si varianta Coughend sirop fara zahar.

Coughend sirop se gaseste in farmacii si la magazinele cu produse naturale. Totodata acesta poate fi comandat online pe www.ayurmed.ro