Aparatele dentare invizibile, un zambet perfect pentru fiecare

Orice persoana viseaza sa aiba un zambet irezistibil, dar nu toata lumea este inzestrata de la natura cu dinti drepti si frumosi.

Vestea buna este ca poti avea zambetul perfect la care visezi, chiar daca te confrunti cu anomalii dentare, precum spatii interdentare mari, dinti nealiniati corespunzator sau inghesuiti pe arcada, cu ajutorul aparatelor dentare.

Tratamentul ortodontic nu este neconditionat de varsta si poate fi urmat cu usurinta atat de copii, cat si de adulti.

Semne care iti arata ca ai nevoie de o evaluare completa din partea unui specialist ortodont!

Supraocluzia verticala, ocluzia inversa, ocluzia incrucisata, ocluzia deschisa, malocluzia pe linia mediana, dinti distantiali, inghesuirea dentara sunt cele mai frecvente semnale care indica necesitatea purtarii unui aparat dentar.

Problemele precum muscatura anormala, spatiile dintre dinti, nealinierea dintilor superiori si inferiori, prea multi dinti inghesuiti pe arcada dentara pot fi rezolvate doar cu ajutorul unui plan de tratament personalizat, creat de catre un specialist in ortodontie pe baza unei evaluari dentare complete, a unui set de radiografii si a mulajului danturii.

Aparate dentare invizibile – cea mai eficienta solutie de tratament pentru un zambet natural!

Desi tratamentul ortodontic (purtarea aparatului dentar) nu este conditionat de varsta, un numar mare de adulti evita sa apeleze la el din cauza impactului social pe care considera ca acesta il are. Este esential de stiut ca un aparat dentar invizibil poate rezolva toate problemele de asezare/aliniere a dintilor si este, in acelasi timp, estetic, putand fi purtat chiar si de catre persoanele cu viata sociala intensa.

Avantajul major al acestor tipuri de aparate este ca faptul ca nu se vad, fiind extram de discrete.

Avantajele aparatului dentar invizibil fata de aparatele dentare clasice:

Avantajul medical – tratamentul poate fi urmat atat de adulti, cat si de copii, neexistand practic niciun motiv medical intemeiat pentru care o persoana sa aleaga aparatele traditionale in detrimentul celor moderne, invizibile. Mai mult decat atat, aparatele dentare invizibile cu bracket-urile cimentate pe partea de interior a dintilor scad riscul cariilor dentare si pot fi mai potrivite in cazul pacientilor cu ocluzie adanca acoperita sau ocluzie inversa, decat cele clasice.

Avantajul psihologic – tratamentul are un impact pozitiv asupra pacientului care, pe de o parte, se poate bucura de rezultatele purtarii aparatului dentar si a imbunatatirii sanatatii orale si, pe de alta parte, isi poate continua fara nicio retinere viata sociala.

Avantajul unei perioade mai scurte de tratament – deoarece in cazul aparatelor dentare invizibile, bracket-urile se realizeaza individual pentru fiecare forma a dintelui, acest tip de tratament are, de obicei o perioada mai mica de desfasurare. Pentru un tratament complet, este necesara purtarea aparatului intr-un interval de 12-24 de luni, in functie de recomandarea medicului specialist, cu realizarea controalelor de rutina la fiecare 4 saptamani.

Aparatul dentar invizibil poate fi purtat fara ca cei din jur sa il observe, datorita tehnicii de montare diferita fata de aparatele clasice. Daca in cazul acestora din urma, bracket-urile sunt montate pe partea exterioara a dintilor, la aparatul detar invizibil, ele sunt cimentate pe partea din interior, iar scheletul este invizibil.

Intreaga procedura de montare a aparatului este nedureroasa, singurul disconfort fiind cel provocat de adaptarea cavitatii bucale la tratamentul ortodontic, care va disparea de la sine in cateva zile.

Invisalign – revolutia din domeniul ortodontiei

Invisalign este un tip de aparat dentar invizibil de ultima generatie care inlocuieste arcurile si bracketsii clasice cu un ser de mulaje transparente ce indreapta dintii intr-un mod comod si invizibil.

Tratamentul orthodontic consta intr-o serie de alignere aproape invizibile care se schimba la un interval de aproximativ doua saptamani, pe masura ce dintii dumneavoastra vor fi indreptati.

Nu exista niciun motiv pentru care sa nu te bucuri de un zambet perfect, indiferent de varsta!

Datorita tratamentelor ortodontice care folosesc aparate dentare invizibile este simplu sa urmezi acest tratament fara a-ti face griji din cauza impactului social pe care il are purtarea aparatului dentar!

Important de stiut: Inainte de inceperea unui tratament orthodontic, specialistii recomanda efectuarea unei igienizari profesionale – detartraj si periaj dentar.