Cele mai frecvente nelamuriri legate de eczema la copii

Copiii cu eczeme

Am compilat in acest articol o lista cu cele mai frecvente intrebari primite din partea clientilor nostri.

Daca intrebarea dumneavoastra nu se regaseste aici, nu ezitati sa ne scrieti un e-mail iar farmacistul nostru va incerca sa raspunda solicitarii in cel mai scurt timp.crema

Gestionarea eczemei la copii

Scoala poate prezenta probleme pentru un copil care are eczema, de aceea colaborarea indeaproape cu invatatorul sau profesorii este foarte importanta. Cel mai potrivit este ca un copil care are eczema sa fie asezat in centrul clasei, departe de usi, ferestre si radiatoare.

Acestia ar trebui sa aibe la ei propriul sapun si creme hidratante la scoala, pe care le vor aplica in pauza de pranz, sub atenta supraveghere a invatatorului, daca copilul este prea mic.

Daca sunt informati in mod corespunzator, cei mai multi profesori vor fi cooperanti. Este important pentru copii sa nu lipseasca de la scoala datorita eczemei. Unghiile taiate scurt sunt deasemenea foarte importante deoarece copii mici au tendinta de a se scarpina.

Pentru varste si mai fragede, se pot folosi manusi pe timpul noptii. Joaca in nisip si taratul pe mocheta de la gradinita poate irita si mai mult zona afectata de eczema.

Spuneti medicului dumneavoastra tot ce ati incercat sa faceti pentru a diminua simptomele, ce a functionat si ce nu. Cu cat furnizati mai multe informatii, cu atat mai bine medicul va putea evalua starea de sanatate a copilului dumneavoastra.

Ce este eczema?

Eczema este o afectiune cutanata alergica, acuta sau cronica, care se manifesta prin iritatii si mancarimi. Cunoscuta si sub denumirea de dermatita atopica, aceasta poate fi insotita de astm sau alergii.

Eczema poate afecta orice zona de piele, insa cel mai frecvent se localizeaza la nivelul membrelor, in special pe maini si in zona genunchilor si se poate declansa ca urmare a unor disfunctii ale sistemului imunitar sau pe fond alergic.

Cum de are copilul meu eczema?

Eczema nu este contagioasa! Este o afectiune comuna a pielii care se intalneste la 10 pana la 20% dintre copii. Cauza exacta a eczemelor nu este cunoscuta. Totusi, daca exista un istoric de eczeme in familie, astm sau febra fanului, este mult mai probabil ca copilul sa dezvolte aceasta conditie.

Crema naturala pentru eczema

De ce este diferita eczema la bebelusi in comparatie cu adultii sau copii mai mari

Amplasarea si frecventa puseurilor se modifica pe masura ce copilul creste. La copii mici, eczemele se intalnesc cel mai des pe obraji, frunte si scalp sau pielea din zona scutecului. Pe masura ce copilul creste, in jurul varstei de un an, se poate declansa si in zona coatelor si a genunchilor, adica pe zonele unde copilul se taraste.

In jurul varstei de doi ani, distributia eczemei pe piele se schimba din nou si tinde sa acopere cutele de piele din zona coatelor si a genunchilor, incheieturile si mainile.

Factori care pot declansa un episod acut de eczema la copii

Semnalul de alarma pentru eczema apare atunci cand pielea copilului este foarte uscata, intra in contact cu substante iritante sau alergice sau atunci cand pielea este infectata. Eczema tinde sa se agraveze pe timpul iernii cand aerul este uscat si rece si se amelioreaza vara, cand umiditatea este mai ridicata.

La bebelusi, saliva poate cauza iritatii suplimentare, in special pe obraji, barbie si gat. In aceste cazuri va recomandam sa aplicati un unguent natural, cum ar fi Crema Grahams Natural Kids pentru Eczema care previne contactul direct cu saliva si reduce iritatia pielii.

Factori specifici care declanseaza eczema, pot varia in functie de copil, dar printre acestia se numara animalele de companie, covoarele, acarienii, tesaturile precum lana, fumul de tigara, produsele parfumate ( detergent de rufe, odorizant de camera, etc ). In cazul in care pielea este infectata, medicul pediatru sau dermatolog va poate prescrie un antibiotic oral.

Pielea uscata

Pielea trebuie hidratata de mai multe ori pe zi. Va recomandam Crema Grahams Natural Kids pentru Eczema care este un antifungic si anti – inflamator. Sunt multe lucruri care pot usca piele, cum ar fi apa, incalzitoarele de aer, sapunul sau vantul.

crema

Raport Crema Grahams Natural Kids pentru Eczema

Ingredient activ: fulgi de ovaz coloidal.
Fulgii de ovaz coloidal asigura o bariera de hidratare si de acoperire pe piele.
Crema Grahams Natural Kids pentru Eczema este un produs sigur si eficient atunci cand este utilizat pentru ameliorarea eczemelor, dermatitelor si mancarimile pielii sau pentru pielea foarte uscata.

Siguranta si eficacitatea ingredientului activ – fulgi de ovaz coloidal – a fost demonstrata intr-un numar mare de studii pentru diverse indicatii. Fulgii de ovaz coloidal sunt rezultatul macinarii si prelucrarii cerealelor integrale din ovaz iar pudra obtinuta are efect de hidratare si inmuiere a pielii si care absoarbe grasimile. Fulgii de ovaz coloidal contin polizaharide (60-64%), proteine (13-18%), lipide (3-9%) precum si enzime, flavonoide si vitamine.

Dupa depunerea dermica a fulgilor se formeaza un film emolient protector la suprafata pielii care corecteaza alcalinitatea exudatului tisular si previne actiunea de erodare datorata hainelor. In afara de beneficiul protejarii pielii prin acoperire, ovazul coloidal hidrateaza in profunzime pielea contribuind la eficacitatea anti – pruriginoasa a cremei Grahams Natural Kids pentru Eczema.

Crema este, conform normelor impuse de UE un dispozitiv medical al carei mod principal de actiune este bazat pe un proces non – farmacologic, non – imunologic si non – metabolic.

Date de siguranta

Siguranta utilizarii fulgilor de ovaz coloidal a fost studiata prin determinarea producerii de reactii alergice. 65 (Saizecisicinci) de copii cu varste cuprinse intre 6 luni si 2 ani, cu piele atopica sau non atopica, cu si fara expunere anterioara la suspensii de cereale coloidale, au fost testati in mod deschis timp de 15 minute si apoi sub control medical la 24 de ore respectiv 48 de ore. Rezultatele nu au indicat nicio reactie alergica imediata la nici unul dintre subiectii testati.

Acest studiu, impreuna cu lunga istorie de utilizare a ovazului coloidal la toate grupele de varsta si in diverse cazuri de dermatita confirma siguranta fulgilor de ovaz coloidal pentru tratamente de actualitate.

In plus fata de acest studiu de siguranta, studiile clinice nu au raportat niciun efect advers asociat cu utilizarea produselor pe baza de fulgi de ovaz. (Cerio R, Dohil M, Downie J et al. (2010) .Mechanism of Action and Clinical Benefits of Colloidal Oatmeal for Dermatologic Practice.J DRUGS DERMATOL vol. 9, (9) 1116-1120.)

Datele prezentate mai sus permit incheierea, dincolo de orice indoiala rezonabila, ca, Crema Grahams Natural Kids pentru Eczema este un dispozitiv medical sigur si eficient, atunci cand este utilizat conform destinatiei sale, si anume pentru tratarea si ameliorarea simptomelor de eczema, dermatita, mancarimi ale pielii si piele foarte uscata.

Gama completa pentru ingrijirea pielii este disponibila la http://www.grahamspentrupiele.ro

Grahams Natural pentru Eczema reprezinta tratamentul natural de prima intentie pentru toate tipurile de eczema sau dermatita!