Stresul si aura corpului uman

Generalitati

Inca din anii '80 am incercat sa stabilesc diferentierea intre bolile psihice si fizice si situatiile de stres. Unele cauze ale stresului studiat de mine erau diverse neintelegeri in familie, divortul sau problemele la serviciu. Am constatat ca stresul este individual. Ceea ce pentru un individ poate sa fie stres, pentru altul poate fi un fapt cotidian, obisnuit, nestresant.

Stresul este adesea asociat cu oboseala. Una obisnuita trebuie sa treaca dupa o noapte de somn sau dupa o perioada de cateva zile de pauza. Daca oboseala nu trece, atunci putem vorbi de stres. Oboseala cauzeaza dezorganizari electrice in aura noastra, vizibile in amprenta electrografica pe care noi o inregistram in Laboratorul de antropologie a individului. In studiile pe sute de indivizi am observat ca exista dezorganizari in campul bioelectric al organismului care nu se corectau dupa o perioada de somn bun. Stresul se poate acumula si de-a lungul anilor, ceea ce duce la perturbari mai mari in echilibrul bioelectric al organismului. Aceeasi dezorganizare se produce si in situatiile de boala: suferinte gastrice, pulmonare, cardio-vasculare, pe fond nervos sau endocrin. Noi am reusit sa identificam trasaturile bioelectrice ale acestor boli, precum si unele caracteristici specifice stresului.

Situatii de stres intens

In situatiile intense de stres, campul bioelectric se blocheaza. In mod obisnuit, simetria imaginii electrografice (bioelectrice) intre cele doua palme, stanga si dreapta, este de aproximativ 70%. La majoritatea oamenilor sanatosi, in amprenta aurei se regasesc aceleasi elemente, atat la mana stanga, cat si la mana dreapta, simetric repartizate. In situatiile de stres scade aceasta simetrie, uneori pana la 10%. Iar in situatiile intense de stres, campul bioelectric se blocheaza. Pur si simplu nu mai exista descarcari in aura!
Intreaga activitate obisnuita de opreste, iar omul nu mai poate reactiona la stimuli! Daca acest stimul inceteaza, dupa 10-15 minute campul bioelectric revine la normal. Dar atentie, noi nu studiem aura, ci doar descarcarile electrice care se produc in acest camp pe care noi il numim generic aura.

Autor: Prof. univ. dr. Cornelia GujaCoordonatoarea Laboratorului de antropologie a individului din cadrul Institutului de Antropologie al Academiei Romane
Sursa: Revista Stresul