3 tratamente naturiste pentru disfunctii tiroidiene

Tulburarea functiei tiroidiene are o frecventa de cinci-sase ori mai mare la femei decat la barbati, din cauza modificarilor hormonale la care este supus organismul feminin.

1. Foloseste vocala "I". Stai relaxat(a) pe pat sau fotoliu. Gandeste-te la zona tiroidei. Incepe sa emiti cu voce tare vocala "I", timp de zece minute. Fa acest exercitiu de doua ori pe zi. Efectele se vor simti dupa o luna de exercitii.

2. Tinctura de nuci. Tratamentul se poate face, atat prin infuziile de frunze, cat si prin tinctura de nuci, cu rol profilactic in disfunctia hipotiroidiana. Tinctura se prepara prin fragmentarea nucilor si expunerea lor la soare, cu zahar, dupa care se adauga si alcool pentru a impiedica fermentarea". Si daca avem suficient iod in alimentatie, nu strica sa-l folosim si extern.

3. Tinctura de iod se aplica pe mijlocul claviculei si pe centrul sternului. Mod de administrare: zilnic, pe acelasi loc mentionat, pana cand pata creata de primele picaturi va fi absorbita de piele. Atunci se considera ca glanda a acumulat atata iod cat avea nevoie.

De Irene Arnautu
Sursa: Revista Terapii Alternative