Echilibrul hormonal,factor decisiv in comportamentul de zi si starea de sanatate

Hormonii sunt substante biochimice secretate de glandele endocrine sau de alte tesuturi, care transmit informatii de la un organ sau tesut la altul, stimuleaza si coordoneaza activitatea anumitor organe sau a intregului organism.

De hormoni auzim mai des la adolescenta, cand organismul trece prin niste schimbari majore care starnesc o adevarata revolutie in organism si comportament.

Se da vina pe hormoni atunci cand femeia are o dispozitie schimbatoare, mai ales in perioada delicata a lunii.

Adesea se uita ca de fapt hormonii sunt de fapt o prezenta constanta in viata nostra, ca au un echilibru delicat si orice perturbare a acestui echilibru poate produce tulburari serioase. Revolutia hormonala continua de-a lungul vietii noastre si se manifesta prin diverse schimbari.

Prinse in iuresul zilnic, prea putine femei isi amintesc ca ar trebui sa aiba grija de propriul organism. Micile vicii - cafeaua si tutunul, cresc riscul aparitiei dezechilibrelor hormonale. Consumul de alcool reprezinta un alt factor favorizant al aparitiei unor comportamente bizare, declansate de dezechilibru hormonal.

Stilul de viata influenteaza productia de hormoni a organismului. Organismul unei femei suprsolicitate va produce mai mult testosteron decat in mod normal. Stimularea in exces a productiei de testosteron va duce la o masculinizare pronuntata a femeii, vizibila mai ales printr-un comportament mai violent.

La polul opus sunt femeile sedentare. in afara de excesele alimentare, ele sunt supuse unei productii excesive de estrogen, hormon care accentueaza laturile tipic feminine, in special labilitatea emotionala, starile de depresie, plus schimbarile la nivel fizic cum ar fi excesul de greutate.

Un alt factor care favorizeaza dezechilibrele hormonale, este menopauza, care creste riscul de osteoporoza, labilitatea emotionala si excesul de greutate. Numeroasele cercetari in domeniu, au aratat ca dezechilibrul hormonal este responsabil de majoritatea problemelor fizice, estetice cat si a celor legate de sanatate.

Fitoterapia ayurvedica, se bazeaza pe folosirea plantelor medicinale conform tratatelor vedice, in functie de tipul constitutional al fiecarui individ in parte si de natura dezechilibrelor generatoare de boala. in traditia ayurvedica, starea de sanatate perfecta inseamna echilibrul deplin intre minte, corp si suflet.

Boala apare ca urmare a unui mod de viata incorect. Se urmareste nu doar redarea starii de sanatate, prevenirea aparitiei bolii ci si vitalizarea intregului organism.

Remediul ayurvedic SHECURE (sub forma de tablete sau sirop), marca AYURMED, produs de STAR INTERNATIONAL MED, este obtinut dintr-un amestec de plante medicinale cunoscute pentru efectele lor benefice asupra organismului si stabilirea echilibrului hormonal al femeilor.

SHECURE – tablete este un tonic general, cu actiune directa asupra metabolismului, sistemului nervos, endocrin si asupra capacitatii de aparare a organismului. Combate dereglarile ovariene insotite de dismenoree (tulburari ale ciclului menstrual), tulburari de ovulatie; regleaza activitatea secretorie a glandelor mamare; combate durerile premenstruale si menstruale, ciclurile abundente.

Este util in infectiile urogenitale (cistite, uretrite, vaginite, gonoree, leucoree), infectii renale. Totodata, SHECURE tablete este un stimulent digestiv si combate viermii intestinali, protejeaza celulele hepatice si imbunatateste tonusul psihic. Acest preparat completeaza efectele benefice ale produsului SHECURE sirop.

SHECURE – sirop, este obtinut din plante medicinale presate la rece cu proprietati revitalizante si de mentinere a echilibrului hormonal feminin. Stimulent al glandelor mamare, normalizeaza ovulatia, menstruatia si galactogeneza.

Datorita continutului in glicozide, fitosteroli, taninuri, uleiuri volatile si aminoacizi esentiali, este eficient in infectii uro-genitale (uretrite, cistite, vaginite) precum si in litiaza renala.

Elimina fenomenele neplacute aparute in perioada menstruala si premenstruala, cum sunt starile de irascibilitate, discomfort, nervozitate, dureri in zona pelviana sau in zona spatelui, depresie.

Produsul este benefic sportivelor de performanta expuse unor suprasolicitari intense care pot cauza tulburari ale ciclului menstrual si chiar suprimarea acestuia (amenoreea sportivelor).

Ignorarea dezechilibrelor hormonale nu este deloc indicata, doarece acestea ne schimba comportamentul, ne influenteaza starea de sanatate, relatiile cu ceilalti. Cu putina grija si cu un efort minim se pot preveni aceste neplaceri care ameninta echilibrul fragil al organismului feminin.