Tot ce trebuie sa stii despre eczema infantila sau dermatita atopica

Dermatita atopica sau eczema infantila este o afectiune ce se manifesta cu precadere in randul bebelusilor si al copiilor, prin descuamarea pielii si a scalpului, inrosirea pielii, aparitia iritatiilor si a inflamatiilor locale si prurit.

Nu de putine ori, aceste simptome sunt insotite de dureri, usturimi si mancarimi ale zonelor afectate, caracteristica ce transforma eczema intr-o afectiune greu de suportat de catre cei mici.

Cauzele care favorizeaza aparitia eczemei

Aparitia dermatitei atopice poate fi cauzata de catre factorii alergeni din mediu. Printre cei mai cunoscuti dintre acestia se numara sporii de mucegai, praful, polenul sau chiar anumite alimente. Tulburarile emotionale sau caldura insuportabila pot, de asemenea, sa declanseze aceasta boala. Desi eczema in sine nu este o alergie, ea poate sa apara ca urmare a unei astfel de afectiuni.

Simptomele dermatitei atopice

Unul din 10 copii sufera de eczema, iar aceasta se declanseaza de cele mai multe ori inaintea implinirii varstei de 5 ani. Boala se manifesta prin inrosirea si uscarea excesiva a pielii la nivel local, iar in fazele mai avansate poate chiar sa genereze eruptii ale pielii si mici leziuni. Nu de putine ori, acestea se extind si catre extremitati si afecteaza astfel si manutele si piciorusele micutului suferind. Mancarimea este nelipsita, insa vestea buna este ca boala poate fi tinuta in frau sau chiar combatuta cu ajutorul produselor existente in prezent pe piata.

Cum poate fi prevenita sau tratata eczema

Specialistii sunt de parere ca eczema este o afectiune ereditara, care poate fi prevenita doar prin evitarea acelor alergeni care ar putea sa o declanseze.

Cel mai eficient tratament pentru eczema este Grahams Natural Kids, o crema conceputa special pentru copii, care nu contine substante iritante. Fulgii de ovaz coloidal sunt ingredientul activ al acestui remediu, pentru ca actioneaza in sensul calmarii mancarimilor.

Alaturi de uleiurile de masline si de jojoba, dar si de unturile de cacao si de shea respectiv de Vitamina E, fulgii hidrateaza in profunzime derma sensibila a copiilor si reechilibreaza PH-ul natural al pielii, conferindu-i un aspect sanatos si o senzatie placuta de calmare.

Acesta, precum si alte produse din gama de produse naturale pentru tratamentul si ingrijirea completa a pielii - Grahams Natural puteti regasi in cadrul magazinului online www.grahamspentrupiele.ro.