Imunitatea organismului in sezonul rece

Iarna, datorita temperaturilor scazute, alimentatiei deficitare in alimente vegetale si efortului depus de organism pentru a face fata frigului suntem expusi unui risc marit de a ne imbolnavi. Cele mai frecvente probleme apar la caile respiratorii si cei mai expusi la a se imbolnavi sunt persoanele in varsta si copiii.

Cea mai usoara cale spre o viata sanatoasa o reprezinta un sistem imunitar activ, care lucreaza la eficienta maxima.

Pentru a putea trece cu bine peste perioadele solicitante sau peste anotimpul rece, organismul uman are nevoie de ajutor prin intarirea sistemului natural de aparare. Fara sistemul imunitar am fi mult mai vulnerabili si, implicit, mult mai fragili in fata oricarui factor extern.

Pe langa imunitatea innascuta exista si imunitatea care se formeaza pe parcursul vietii; ca urmare a interactiunii cu mediul inconjurator, organismul uman este supus in permanenta unor factori de risc, rolul sistemului imunitar fiind acela de protectie si de mentinere a unei stari de sanatate optime. intarirea sistemului imunitar este una din cele mai eficiente masuri la indemana oricarei persoane contra imbolnavirilor.

Un sistem imunitar puternic fereste organismul de boli grave.

Alimentatia este foarte importanta in cresterea, dar si in mentinerea unui sistem imunitar puternic. Fructele si legumele, cerealele integrale si produsele lactate consumate periodic ca parte a unui stil de viata sanatos, contribuie la vitaminizarea organismului, la intarirea sistemului imunitar, in general.

Totodata, specialistii recomanda reducerea consumului de sare, grasimi animale, zahar si carbohidrati.

Printre alimentele ce se gasesc in aceasta perioada si care sunt benefice organismului se pot aminti morcovul, usturoiul, telina, varza, dovleacul, nucile, pestele bogat in zinc etc.

De asemenea, un somn suficient, cu o durata de cel putin 7 ore pe noapte, contribuie la echilibrarea functiilor organismului si astfel la mentinerea unui sistem imunitar puternic.
Ayurveda, medicina traditionala indiana, acorda o mare atentie imunitatii organismului.

Toate produsele marca Ayurmed, fiind concepute pe baza de plante medicinale ayurvedice, presate la rece pentru a nu le altera calitatile, au rolul de a intari sistemul imunitar. in continuare va prezentam doua dintre produsele marca Ayurmed, care contribuie la fortificarea sistemului imunitar al copiilor si al adultilor:

HAPPY KID Sirop

Pentru copii sanatosi si fericiti
INGREDIENTE: Elettaria cardamomum (Cardamom); Embelia ribes (Vidanga); Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce); Aegle marmelos (Bilva); Adhatoda vasica (Vasa); Mentha piperita (Menta); Thymus vulgaris (Cimbru de cultura); Carum carvi (Chimen); Citrus medica (Lime); Bacopa monnieri (Brahmi); Miere.
Orice parinte isi doreste sa aiba un copil sanatos. Perioada copilariei este deosebit de frumoasa, dar parintele este nelinistit in aceasta perioada cu privire la afectiunile pe care le poate dobandi copilul sau.

Suplimentul alimentar HAPPY KID sirop� este un tonic si regenerator ce conine plante ayurvedice care sustin cresterea armonioasa i sanatoasa a copilului, oferindu-i acestuia energia i nutrientii necesari unei dezvoltari corespunzatoare.

Prin substanele sale bioactive, HAPPY KID sirop susine sistemul imunitar, ajuta la meninerea apetitului i la asimilarea corecta a substanelor nutritive din hrana.

De asemenea, HAPPY KID sirop� contribuie la meninerea balanei florei intestinale si sustine organismul impotriva infectiilor existente, asigura un tranzit normal ca frecvena i consistenta, fara colici i alte manifestari neplacute.

Totodata, HAPPY KID este un tonic adjuvant pentru colari, asigurand o dezvoltare fizica i psihica armonioasa, iar coninutul delicat de miere il face placut la gust i uor de tolerat.

Contribuie:
- la mentinerea unui apetit normal al copilului;
- la cresterea si dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a copilului;
- la mentinerea capacitatii naturale de autoaparare a organismului.

star medSPIRULINA STAR - Tonic si revitalizant complet

INGREDIENTE: Spirulina platensis (Spirulina); Withania somnifera (Ginseng indian); Guma acacia (Acacia arabica).
Cele mai multe dintre dezechilibrele organismului apar ca urmare a nerespectarii unor principii de viata sanatoasa.

Organismul uman poate fi comparat cu o constructie; prin rutina zilnica contribuim fie la consolidarea sa, fie ii slabim structura. SPIRULINA STAR este un supliment alimentar ayurvedic ce conine o combinatie unica de Spirulina plantensis si Withania somnifera, ce ajuta la mineralizarea si vitaminizarea organismului, datorita continutului bogat de minerale, vitamine si oligoelemente, necesare pentru buna functionare a acestuia.

SPIRULINA STAR ajuta la imbunatatirea capacitatii organismului de a rezista in conditii de efort fizic si psihic si contribuie la detoxifierea sa, prin efectele antioxidante si adaptogene ale plantelor din continutul sau, diminuand efectele radicalilor liberi.

Substanele active din plante contribuie la meninerea capacitaii de autoaparare a organismului si de adaptare la conditiile stresante din mediul cotidian.

SPIRULINA STAR este utila persoanelor care au un regim alimentar special (hipocaloric, vegetarian, tineri, varstnici etc.) pentru mentinerea energiei si rezistentei organismului, redand vitalitatea acestuia.

Contribuie:
- la mineralizarea si vitaminizarea organismului;
- la cresterea capacitaii organismului de adaptare la efort fizic si psihic;
- la detoxifierea organismului si diminuarea efectelor radicalilor liberi;
- la mentinerea tonusului general al organismului, ameliorarea starilor de oboseala si epuizare;
- in perioada de refacere dupa stari de slabiciune, ca urmare a efectului revitalizant al plantelor din continutul sau.

Mod de utilizare si doza recomandata pentru consumul zilnic:
Adulti: 1-2 tablete de 3 ori pe zi cu 1/2 ora inainte de masa, pentru cel puin 30 de zile, recomandat o cura de 3 luni.
Copii: cate 1/ 2 tableta de 3 ori pe zi, cu 1/2 ora inainte de masa.

A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. Fara efecte adverse la doza si modul de utilizare recomandate. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.