Aceasta reteta de musli pentru micul dejun este un mod excelent de a incepe ziua. Ingredientele sale principale, perele si strugurii rosii, rareori produc reactii alergice.
In plus, strugurii din acest soi contin quercitina, un bioflavonoid care s-a dovedit eficient in prevenirea aparitiei urticariei.
Ingrediente
140 grame fulgi de ovaz
45 grame hrisca expandata
50 grame mere deshidratate
2 lingurite scortisoara macinata
150 grame pere, taiate cuburi
150 grame boabe de struguri rosii, taiate in jumatate
3 linguri de zahar brun
lapte de orez (pentru servire)
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius, imprastiati fulgii de ovaz pe fundul unei tavi de copt si coaceti-i timp de 10 minute, amestecand ocazional.
Lasati-i apoi la racit pe un gratar si puneti-i la inmuiat in apa peste noapte.
Dimineata, amestecati fulgii de ovaz cu hrisca expandata, merele uscate, scortisoara si zaharul brun.
Impartiti preparatul in mai multe boluri de servit si adaugati fructele si laptele de orez.