Piure din radacina de telina

Piureurile de legume se numara printre preparatele culinare recomandate in randul persoanelor care sufera de afectiuni ale colecistului.

Telina este un excelent aliment pentru reglarea tensiunii arteriale, reducerea aciditatii si a colesterolului, reglarea nivelului fluidelor din organism si facilitarea eliminarii pietrelor vezicii biliare si urinare.

Reteta de mai jos respecta intocmai necesitatile bolnavilor de afectiuni ale colecistului.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti la fiert o oala mare de apa in care presarati putina sare. Intre timp, curatati telina de coaja, spalati-o bine sub jet de apa rece si taiati-o cubulete potrivite ca dimensiune.
  2. Adaugati telina in apa clocotita si lasati-o la fiert 25 de minute, pana devine frageda.
  3. Scurgeti apoi apa din oala si pasati telina cu un instrument special.
  4. Adaugati laptele, uleiul de masline si un praf de sare, apoi amestecati bine, pana obtineti o pasta fina.
  5. Garnisiti piureul cu frunzele de telina, daca doriti.