Salata verde este un aliment bogat in vitamina C, beta-caroten si antioxidanti cu beneficii directe in controlul urticariei.
Menta, alt ingredient cheie din aceasta reteta, amelioreaza simptomele cutanate alergice.
Ingrediente
4 castraveti mari, curatati de coaja si taiati marunt
35 grame salata verde, spalata bine si scursa
1 linguri otet din cidru de mere
1 lingurita ulei de masline extravirgin
cateva frunze de menta proaspete
2 lingurite frunze de oregano proaspete
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare
Procesati castravetii in blender pana cand obtineti o pasta zemoasa, apoi adaugati salata verde, otetul, uleiul de masline, menta si frunzele de oregano.
Asezonati cu sare si piper, apoi turnati apa plata, cat sa obtineti o supa cu textura lichida.
Lasati supa la frigider aproximativ doua ore.
Garnisiti preparatul cu frunze de menta inainte de servire.