Rulada din orez si mere

Retetele pentru gastrita pot fi la fel se gustoase, tentante si aromate precum cele obisnuite, iar rulada din orez si mere este o dovada clara a potentialului savuros al preparatelor dietetice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Spalati orezul si tamponati-l cu un prosop curat pentru a se usca.
  2. Macinati-l cu ajutorul unei rasnite pana cand devine foarte fin si puneti-l la fiert in lapte.
  3. Asteptati sa clocoteasca pana cand capata consistenta unei budinci si adaugati un sfert din cantitatea de unt, zaharul si oul, amestecand constant pentru a omogeniza compozitia.
  4. Lasati pasta rezultata la racit si apoi intindeti-o pe o fasie de tifon, astfel incat sa nu depaseasca 1,5 cm in grosime.
  5. Adaugati merele rase si rulati pentru a obtine o rulada.
  6. Ungeti o tigaie cu putin unt, adaugati apa si puneti rulada la inabusit in ea timp de 10 - 15 minute, acoperind-o cu un capac.
  7. Serviti rulada calda, cu untul ramas topit deasupra.