Conopida coapta cu migdale, coriandru si rozmarin
Pacientii diagnosticati cu intoleranta la gluten se pot bucura de numeroase delicatese si preparate din toate bucatariile lumii.
Conopida coapta cu migdale, coriandru si chimen este un preparat indian rapid, gustos si perfect pentru cei care nu tolereaza glutenul!
Ingrediente
- 1 buc. conopida, rupta in florete
- sare de mare
- ulei de masline
- 1 cubulet de unt
- 2 lingurite seminte chimen
- 2 lingurite seminte coriandru
- 1-2 chili uscati
- 1 pumn de migdale sfaramitate
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
- Opareste conopida in apa clocotinda cu sare, timp de cateva minute, apoi scurge-o de apa.
- Adauga peste ea putin ulei de masline si untul topit.
- Intre timp, piseaza intr-un mojar condimentele, chili si putina sare, apoi amesteca-le cu migdalele intr-o tigaie pe care o pui pe foc.
- Lasa-le sa se prajeasca putin, apoi adauga conopida si las-o sa se prajeasca in aromele prajite din tigaie.
- Cand legumele incep sa se rumeneasca, stropeste-le cu zeama de lamaie si mai lasa-le maximum un minut pe foc.
- Baga-le apoi in cuptorul incins la 200 grade Celsius, timp de 15 minute, pentru a deveni crocante.