Solutia pentru prevenirea si tratarea vergeturilor vechi si noi

Generalitati

Vergeturile pot fi descrise ca linii care apar pe suprafata pielii, de culoarea mai inchisa decat nuanta naturala a pielii.

Acestea apar mai ales pe abdomen, sub ombilic, dar pot si afectate si coapsele si sanii.

Medical, vergeturile se numesc striae atrophicans, striae distensae, stria rubra (vergeturile rosii) striae alba (vergeturile albe).

Sunt doua tipuri de vergeturi: rosii si albe. Cele mature, mai vechi sunt de culoare alb sidefiu, in timp ce vergeturile recente sunt rosiatice sau purpurii.

Cauzele aparitiei vergeturilor

La pubertate aparitia vergeturilor este un fenomen normal atat la fete cat si la baieti. In momentul cresterii taliei sau a cresterii in greutate intr-un ritm mai accentuat (mod care se realizeaza la pubertate) la nivelul corpului pot aparea linii fine numite vergeturi.

Acestea apar cand tesuturile situate sub epiderm (piele) respectiv tesutul conjunctiv format in mare parte din colagen sunt tractionate in urma dezvoltarii accelerate.

Comparativ cu epidermul, stratul superficial al pielii care este un tesut foarte elastic in momentul intinderii, colagenul nu este rezistent si se distruge. Astfel ca ruperea fibrelor de colagen determina cicatrici fine numite vergeturi, care constituie cea mai frecventa afectiune la nivelul pielii.

Dintre femeile insarcinate aproape 90% dintre acestea fac vergeturi atat la nivelul coapselor cat si abdomenului.

Vergeturile apar in momentul intinderii pielii, componentele care sunt “agresate” fiind fibrele de colagen si proteinele din derm, stratul situat imediat sub epiderm. In urma ruperii fibrelor de colagen se produce dilatarea capilarelor invecinate cu acumularea in exces a sangelui, care determina culoarea rosiatica a vergeturilor noi aparute.

Prezenta inflamatiei, a procesului de reparare si remodelare a colagenului sunt insotite de o reducere importanta a densitatii celulelor producatoare de pigment, numite melanocite. Cu trecerea timpului, absenta pigmentului explica de ce vergeturile vechi, mature sunt hipopigmentate, albe, ceea ce indica faptul ca vergeturile reprezinta o forma de leucodermie. Cresterea ponderala excesiva si brusca intr-o perioada de timp scurta determina aparitia vergeturilor la persoanele mai tinere.

Tratarea vergeturilor

Vergeturile sunt de fapt o problema de ordin cosmetic, devenind o afectiune medicala doar atunci cand intereseaza suprafete extinse si se pot ulcera sau fisura.
Bio-Oil este un produs de ingrijire specializat in imbunatatirea aspectului cicatricilor si vergeturilor vechi si noi, a nuantei neuniforme a tenului si a pielii imbatranite sau deshidratate. Datorita ingredientului revolutionar PurCellin Oil, Bio-Oil este un ulei uscat care se absoarbe rapid n piele.

Bio-Oil contine:

- Ulei de galbenele - Efect de regenerare, recomandat pt pielea sensibila, reduce inflamatia , combate infectii minore ale pieli
- Ulei de lavanda - Hidratant, calmeaza si reconforteaza pielea iritata, antiseptic natural
- Ulei de rozmarin - Ajuta la revigorarea si imbunatatirea starii pielii, proprietati calmante, antiseptic
- Ulei de musetel - Anti-inflamator, calmeaza pielea, deosebit de benefic pt pielea sensibila
- PurCellin Oil - Ingredient revolutionar, reduce grosimea formulei, este motivul pentru
care Bio-Oil este un ulei uscat, nu este lipicios si nu lasa urme. Creeaza mediul perfect pentru conservarea proprietatilor ingredientelor
- Vitamina A - Ajuta la formarea de colagen si la reinnoirea pielii, creste elasticitatea
- Vitamina E - Antioxidant, mentine aspectul sanatos al pielii

Pentru ca nu contine oxigen, uleiul din Bio-Oil, permite extractelor din plante si vitaminelor sa isi mentina intacte proprietatile benefice si active 100%, actionand complementar cu uleiurile naturale ale pielii. Pentru rezultate optime, Bio-Oil trebuie aplicat pe zona afectata de doua ori pe zi, timp de minim trei luni.

Bio-Oil ajuta la imbunatatirea aspectului cicatricilor atribuite taieturilor, juliturilor, arsurilor minore sau interventiilor chirurgicale. Avand in vedere ca fiecare individ se vindeca diferit, aspectul final al unei cicatrici va varia de la o persoana la alta, fiind influentat major de factori precum tipul de piele, locul cicatricei, tipul de rana, varsta si chiar starea nutritionala a respectivei persoane.

Bio-Oil contribuie la reducerea posibilitatii formarii vergeturilor in timpul sarcinii, al puseurilor de crestere din adolescenta si al perioadelor de cretere rapida in greutate si ajuta, deopotriva, la imbunatatirea aspectului vergeturilor existente.

Studiile clinice au aratat ca, dupa primele 8 saptamani de utilizare, 92% dintre subiecti au observat o imbunatatire a aspectului cicatricilor si 100% o imbunatatire a aspectului vergeturilor.

Cu o traditie de 25 de ani pe piata, Bio-Oil este un produs care isi tine promisiunile si a carui eficienta este dovedita de cele 72 de distinctii castigate in domeniul ingrijirii pielii la nivel mondial. In acest moment, Bio-Oil este cel mai bine vandut produs pentru cicatrici si vergeturi in 18 tari, printre care Australia, Canada, Italia, Finlanda, Olanda, Noua Zeelanda, Elvetia sau Marea Britanie.

Bio-Oil este disponibil in farmaciile Sensiblu, Dona si alte farmacii selectionate. Mai mult detalii pe http://www.bio-oil.com/ro