Varza de Bruxelles la cuptor
Varza de Bruxelles este un aliment cu numeroase beneficii pentru sanatate, recomandat si in regimul persoanelor care sufera de dislipidemie.
Poate fi o garnitura excelenta pentru carnea slaba.
Ingrediente
- 750 grame varza de Bruxelles
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita de sare
- 1 jumatate de lingurita piper negru
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 130 de grade Celsius.
- Taiati capetele maronii ale verzelor de Bruxelles si indepartati frunzele ingalbenite.
- Amestecati-le intr-un bol cu uleiul de masline, sarea si piperul.
- Tapetati o tava cu hartie de pergament si coaceti varza timp de 35-40 de minute (pana devine crocanta la exterior si frageda in interior).
- Schimbati din cand in cand pozitia verzelor in tava, astfel incat sa se rumeneasca uniform.
- Serviti preparatul imediat.