Budinca de ciocolata
Budinca de ciocolata este un desert ce poate fi integrat in regimul alimentar al pacientilor diagnosticati cu insuficienta cardiaca.
Ingrediente
- 1 ou
- 500 ml lapte cu continut scazut de grasimi
- 50 g zahar
- 18 lingurita sare
- 2 linguri cacao
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
- Bate oul intr-un bol mic.
- Pune la fiert jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cantitatea de zahar, la foc mic.
- Separat, amesteca restul de zahar cu sarea, pudra de cacao si amidonul.
- Toarna si restul de lapte peste ingredientele uscate si incorporeaza-le apoi in laptele care fierbe pe foc.
- Lasa totul sa fiarba, timp de 3 minute. Adauga oul batut in compzoitie amestecand viguros pentru a-l incorpora bine.
- Mai lasa 1-2 minute pe foc, apoi opreste aragazul si adauga vanilia.
- Budinca se serveste calda.