Persoanele care sufera de boala Crohn pot prezenta o intoleranta la lactoza, de aceea este recomandata inlocuirea lactatelor cu alternative vegetale, asa cum este laptele de migdale.
Afinele contin antioxidanti in cantitati mari si nu produc de obicei neplaceri pacientilor cu aceasta afectiune.
Daca ati observat reactii adverse la aceste fructe, le puteti exclude din reteta.
Ingrediente
100 grame faina integrala
100 grame faina alba
2 linguri zahar
2 lingurite si jumatate praf de copt
1 sfert de lingurita sare
2 albusuri de ou
450 ml lapte de migdale
1 lingura ulei de rapita sau de seminte de struguri
1 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite ulei de masline
300 grame afine proaspete sau congelate
Mod de preparare
Amestecati intr-un bol mare cele doua tipuri de faina, zaharul, praful de copt si sarea.
Separat, bateti albusurile de ou intr-un bol mediu, apoi adaugati laptele de migdale, uleiul si esenta de vanilie.
Amestecati bine, pana obtineti un lichid omogen, apoi turnati-l peste ingredientele uscate si bateti bine compozitia, lasand-o apoi sa se odihneasca 10 minute.
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie cu strat anti-aderent si prajiti clatitele pe ambele parti, presarand deasupra afinele dupa ce intindeti compozitia in tigaie.