Parteneriat medical intre Spitalul Clinic de Urgenta ''Sf. Ioan'' din Bucuresti si centrul Amethyst Radiotherapy

Amethyst Radiotherapy, cea mai moderna retea europeana de tratare a cancerului prin radioterapie a incheiat un parteneriat cu Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” din Bucuresti care consta atat in finantarea renovarii a doua rezerve in sectia de oncologie a spitalului, cat si in implementarea unui parteneriat medical constant prin realizarea saptamanala a unui ”tumor board” comun pentru analizarea multidisciplinara a cazurilor oncologice din spitalul „Sf. Ioan”.

Rezervele sunt finalizate, iar pacientii pot beneficia de serviciile imbunatatite incepand cu aceasta luna.

Pacientii oncologici ai spitalului beneficiaza inca de la inceputul anului 2014 de una dintre cele mai complexe si inovative abordari in tratarea cancerului – „tumor board”, prezenta in prestigioase institute oncologice din Germania, abordarea implementata de catre spital impreuna cu Amethyst Radiotherapy Romania, prin eforturile unite ale managementului spitalului si ale Prof. Dr. Christian Chiricuta, director medical al centrului Amethyst.

„Conceptul presupune abordarea multidisciplinara a cazurilor oncologice, in cadrul unei comisii medicale oncologice care analizeaza starea medicala si optiunile de tratament ale fiecarui pacient in parte, tratament care sa combine cu succes mai multe practici, precum chimioterapia, chirurgia, radioterapia sau hormonoterapia. Fiecare pacient este unic si trebuie sa beneficieze de strategii terapeutice personalizate, iar practica medicala a dovedit ca astfel, sansele de reusita in tratarea pacientilor oncologici sunt semnificativ mai mari decat in cazul unei abordari clasice. Imi doresc ca aceste comisii medicale multidisciplinare sa devina o practica frecventa in tratarea cancerelor in Romania”, a declarat Prof. Dr. Christian Chiricuta.

Saptamanal, o echipa multidisciplinara extinsa, formata din medici chirurgi, onco-urologi si urologi ai spitalului, condusa de Prof. Dr. Nicolae Iordache si medici radioterapeuti ai Amethyst Radiotherapy, condusi de dl. profesor Cristian Chiricuta se intrunesc in Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Ioan”, in cadrul sedintelor „tumor board”.

Vechea rezerva a sectiei a fost recompartimentata in doua rezerve moderne, dotate cu 2 paturi fiecare, mobilier si toate utilitatile necesare.

„Acest parteneriat reprezinta un pas important pentru cresterea calitatii serviciilor medicale oferite si vrem sa multumim centrului Amethyst Radiotherapy pentru sprijinul acordat. Prin introducerea strategiei „tumor board” in practica medicala curenta, suntem mai aproape de alinierea la practicile medicale internationale, iar conditiile de spitalizare imbunatatite vor asigura pacientilor un grad sporit de confort. Echipa noastra oncologica este onorata sa invete din vasta experienta medicala a Prof. Chiricuta” a declarat Prof. Dr. Nicolae Iordache, seful sectiei de Chirurgie, spitalul ”Sf. Ioan”.

Despre Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan”: Spitalul Clinic Sf. Ioan a fost fondat in anul 1979 si in prezent face parte din spitalele clinice afiliate Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, fiind interconectat la invatamantul medical universitar din tara.

Structura spitalului Sf. Ioan include un numar de 6 sectii clinice, un ambulatoriu de specialitate integrat precum si laboratoare specializate de tomografie computerizata, rezonanta magnetica nucleara, angiografie si endoscopie. Aceasta structura alaturi de Unitatea de primiri urgente (UPU), permite furnizarea de servicii medicale de inalta tehnicitate la un nivel calitativ comparabil cu spitalele similare din centrele universitare din tara.

Despre Amethyst Radiotherapy: Amethyst Radiotherapy este cea mai moderna retea europeana specializata in tratarea cancerului prin radioterapie. In prezent reteaua are 6 clinici in Romania, Polonia, Germania, Franta, urmand ca in urmatorii ani reteaua Amehyst sa continue extinderea in Romania si restul Europei. Prin echipamentele de ultima generatie, expertii de renume european si prin parteneriatele cu centre de excelenta precum Centrul de Oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Wurzburg din Germania si Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO), Amethyst Radiotherapy asigura pacientilor tratamente la standardele internationale de varf din domeniu.