Jeleu de fructe

Jeleurile de fructe sunt recomandate in regimul alimentar benefic in episoadele de diaree.

Faimoasa Martha Stewart recomanda aceasta reteta simplu de preparat, in mai multe combinatii de arome mere cu caise, struguri si rodii, zmeura si capsune etc.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Turnati 160 mililitri de suc intr-un bol mic si presarati deasupra gelatina, apoi lasati-l sa se odihneasca 5 minute.
  2. Intre timp, intr-o oala mica, amestecati restul sucului cu 300 de grame de zahar.
  3. Fierbeti siropul la foc mediu, amestecand constant, pana cand zaharul se dizolva complet.
  4. Adaugati fructele la conserva sau gemul si continuati sa fierbeti compozitia pana se ingroasa.
  5. Adaugati mixtura cu gelatina si amestecati pana cand aceasta din urma se topeste complet.
  6. Transferati compozitia intr-o tava patrata (cu latura de circa 20 de centimetri) si, dupa ce se raceste, introduceti jeleul la frigider timp de minimum 3 ore.
  7. Puneti zaharul ramas intr-un bol (nu foarte adanc), taiati jeleul in cuburi potrivite si treceti-le prin zahar, inainte de servire.