Rulada de mango si fructul pasiunii

Persoanele care sufera de afectiuni ale colecistului trebuie sa elimine din dieta grasimile, insa pot consuma deserturi usoare, cu fructe proaspete.

Rulada de mango si fructul pasiunii, preparata conform retetei de mai jos, are un continut foarte redus de grasimi si poate fi consumata si in intoleranta la gluten.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 150 de grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
  2. Folositi mixerul pentru a bate bine albusurile de ou (pana isi dubleaza volumul si prind o consistenta tare).
  3. Incorporati apoi zaharul pudra si amestecati pana cand se topeste complet. Adaugati faina de porumb, otetul si esenta de vanilie si bateti bine compozitia, pana la omogenizare.
  4. Transferati aluatul in tava si nivelati suprafata cu grija.
  5. Coaceti timp de 30 de minute, apoi scoateti aluatul din cuptor si lasati-l la racit timp de 10 minute.
  6. Presarati cele 3 linguri de zahar pudra peste o alta coala de pergament curata, asezati deasupra aluatul racit si indepartati hartia prinsa de fundul acestuia in timpul coacerii.
  7. Turnati peste iaurtul grecesc in strat uniform si presarati deasupra cubuletele de fructe.
  8. Folosindu-va de coala de pergament, rulati aluatul si prindeti-l bine la capete.
  9. Lasati rulada la frigider cel putin o ora si serviti desertul cu sos de zmeura.