Atat dovleacul, cat si spanacul sunt alimente recomandate in regimul unui bolnav de ciroza hepatica.
Modul de preparare dietetic al acestei retete vine in completarea beneficiilor sale in dieta benefica afectiunilor hepatice cronice.
Ingrediente
600 grame dovleac curatat de coaja si taiat cubulete
4 lingurite ulei de masline extravirgin
2 lingurite de miere
2 lingurite seminte de susan
1 lingurita suc proaspat de lamaie
1 lingurita de miere, in plus
150 g frunze de spanac tanar
75 grame muguri de pin
Mod de preparare
Asezonati dovleacul cu 2 lingurite de ulei de masline si miere, sare si piper.
Coaceti-l la cuptor timp de 25 de minute, pana devine maro-auriu. Inainte sa il scoateti din cuptor cu 5 minute, presarati semintele de susan.
Separat, amestecati sucul de lamaie, restul uleiului de masline, mustarul si mierea (dressingul salatei). Intr-un bol mare, puneti dovleacul, spanacul si mugurii de pin.