Persoanele care sufera de duodenita se pot bucura de un desert usor, care contine maximum 150 kcal intr-o portie si nu afecteaza buna functionare a sistemului digestiv.
Un alt avantaj al retetei este usurinta prepararii si faptul ca fursecurile nu necesita coacere.
Ingrediente
420 grame fulgi de ovaz instant
140 grame nuca de cocos
32 grame pudra de cacao
120 grame unt
100 mililitri lapte
400 grame zahar
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
Amestecati, intr-un bol mediu, fulgii de ovaz, nuca de cocos si pudra de cacao.
Topiti untul intr-o tigaie medie, apoi adaugati laptele, zaharul si vanilia.
Asteptati pana cand sosul da in clocot si lasati-l pe foc inca doua minute.
Luati tigaia de pe aragaz si turnati sosul obtinut peste ingredientele uscate.
Amestecati cu o spatula, pana se formeaza un aluat tare.
Tapetati un platou cu hartie de pergament, formati in palme fursecurile, asezati-le uniform pe platou si introduceti-le la frigider cel putin 1-2 ore.