Fitoterapia ayurvedica in unele afectiuni respiratorii de sezon

Nu este loc in acest articol sa clasificam bolile respiratorii, sa analizam fiecare grupa in functie de etiologie, evolutie, tratament etc.

Exista tratate de medicina interna si de boli infectioase care se ocupa cu asta. Noi ne vom limita la a preciza cateva cai de prevenire si la mijloacele de tratament aflate la indemana tuturor.

Aceasta perioada a anului poate fi numita pe drept cuvant ca fiind sezonul bolilor aparatului respirator, boli ce apar sau se acutizeaza in perioadele caracterizate prin temperaturi scazute, umiditate crescuta etc.

Pentru locuitorii marilor orase se adauga praful si poluarea care sensibilizeaza mucoasa cailor respiratorii, iar pentru cei alergici si pentru astmatici are efecte dramatice.

Prevenire:

Tratament:

Coughend sirop este un remediu ayurvedic util in toate tipurile de tuse (uscata, productiva, convulsiva), fiind totodata un stimulent al secretiei bronsice. Actioneaza prin decongestionarea cailor respiratorii, stimularea secretiei bronsice, determinand fluidificarea mucusului si normalizand miscarea cililor vibratili.

Favorizeaza expectoratia si prin fragmentarea macromoleculelor de mucus. Este complementar in terapia bronsitelor acute si cronice, cat si in terapia astmului bronsic. Efectul este stabil in timp.

Preparatul este un amestec unic de extracte din plante medicinale obtinute prin presare la rece pentru conservarea principiilor bioactive si a proprietatilor curative. Dintre aceste plante vom mentiona in continuare doar cateva:

Coughend sirop este recomandat a fi folosit pentru decongestionarea cailor respiratorii, stimularea secretiei bronsice si a expectoratiei. Este un preparat util in virozele si infectiile respiratorii, in faringite, laringite, bronsite, bronsiolite. Combate eficient tusea. De asemenea, este util ca adjuvant in terapia astmului bronsic, atat la copii, cat si la adulti.

Contribuie:

Modul de utilizare si doza recomandata pentru consumul zilnic:
cu 30 min inainte de masa sau la o ora dupa masa.
Copii 1-3 ani: cate o 1/2 lingurita (2.5ml) de 2 ori pe zi;
Copii peste 3 ani: cate o lingurita (5-10ml) de 2 ori pe zi;
Adulti: cate 1-2 lingurite (5-10ml) de 2-3 ori pe zi.

A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. Fara efecte secundare sau reactii adverse la doza si modul de utilizare recomandate. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. Persoanelor diabetice li se recomanda varianta Coughend sirop fara zahar.

Preparatul nu are si nu induce nici un fel de efecte adverse sau neplacute la dozele recomandate si se gaseste in farmacii si magazine cu produse naturale.