Batoane cu cereale si afine

Afinele sunt folosite, din timpuri stravechi, atat ca ingredient culinar, cat si ca remediu pentru diaree.

Batoanele cu cereale si afine pot fi consumate ca gustare sau masa principala pentru controlul simptomelor diareei, dar si pentru reglarea proceselor digestive si mentinerea greutatii corporale in limite optime.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Ungeti cu ulei de rapita o tava de copt mica.
  3. Intr-o oala medie, amestecati mierea, zaharul brun, restul uleiului de rapita si scortisoara si puneti totul pe foc cateva minute, pana cand lichidul da in clocot.
  4. Lasati sa fiarba circa doua minute, fara sa amestecati.
  5. Intr-un bol mare, amestecati fulgii de ovaz si afinele.
  6. Turnati peste siropul preparat initial si incorporati cerealele si fructele cat mai bine in sosul dens.
  7. Turnati compozitia in tava de copt, apasand usor pe suprafata, pentru a uniformiza aluatul.
  8. Lasati totul la copt timp de 40 de minute.
  9. Asteptati ca gustarea sa se raceasca, apoi taiati continutul din tava in batoane groase de cate 1,5 centimetri.