Budinca moale cu legume

In tulburarile de deglutitie, se recomanda o alimentatie bazata pe alimente moi si multe lichide.

Bolnavii trebuie sa se axeze pe consumul preparatelor cu o consistenta care sa faciliteze inghitirea corecta a hranei, precum iaurtul, budinca, branzele crema, bananele bine coapte, fructele si legumele gatite sau miezul de paine.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ungeti o tava de copt cu primele doua linguri de ulei de masline si preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Presarati miezul de paine pe suprafata tavii.
  3. Separat, incalziti lingurita de ulei de masline intr-o tigaie.
  4. Sotati putin ceapa pana se inmoaie, adaugati restul legumelor si asezonati cu patrunjelul uscat.
  5. Lasati amestecul la foc mediu aproximativ cinci minute, apoi turnati putina apa, astfel incat legumele sa nu se prinda de fundul tigaii.
  6. Amestecul il veti transfera ulterior in tava de copt (daca nu este suficient de fraged, il puteti procesa cateva secunde in blender).
  7. Intr-un bol separat, amestecati laptele, smantana de gatit si ouale si asezonati cu sarea si piperul.
  8. Turnati acest sos peste miezul de paine si asteptati 5 minute, astfel incat sa se absoarba complet.
  9. Asezati deasupra compozitia cu legume si presarati branza, apoi coaceti timp de 25-30 de minute.