Placinta greceasca umpluta cu spanac

Alimentatia bolnavilor de hepatita si alte afectiuni ale ficatului ajuta la prevenirea complicatiilor si a malnutritiei.

Este importanta urmarea unei diete bogate in proteine si sarace in grasimi nesanatoase.

Alimentele recomandate in mod special sunt lactatele degresate, cerealele si fainoasele, fructele (mere, struguri, capsuni, citrice etc.) si legumele (spanacul, mazarea verde, dovlecelul, salata verde, rosiile, sfecla, morcovul, ardeiul gras etc.).

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Spalati bine spanacul sub jet de apa, indepartati tijele groase ale frunzelor si taiati-l in bucati mari.
  2. Opariti spanacul cateva minute in apa fiarta, pana se inmoaie, apoi scurgeti-l si tocati-l marunt.
  3. Intr-un bol mare, amestecati spanacul preparat termic, branza feta, urda, ouale batute, mararul, menta, arpagicul si mugurii de pin.
  4. Asezonati cu un praf de sare si piper.
  5. Ungeti foile de placinta cu uleiul de masline si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
  6. Asezati un strat de foi de placinta, turnati deasupra umplutura cu spanac (uniformizati suprafata cu o spatula sau un cutit lat) si pozitionati al doilea strat de foi, indoindu-le marginile, astfel incat sa preveniti imprastierea umpluturii.
  7. Coaceti la temperatura medie timp de 40 de minute.
  8. Asteptati sa se raceasca bine inainte de feliere.