Quinoa cu iaurt, struguri si seminte
Quinoa este o cereala care inlocuieste cu succes graul si alte grane care contin gluten.
Bogata in proteine, fier si calciu, este recomanda pacientilor cu intoleranta la gluten.
Ingrediente
- 150 grame quinoa
- 100 ml iaurt grecesc degresat sau cu continut redus de grasime
- 1 lingura seminte de floarea soarelui coapte sau crude (dar nesarate)
- 5 boabe de struguri fara samburi, taiate in jumatate
Mod de preparare
- Spalati bine boabele de quinoa sub jet de apa rece.
- Separat, puneti apa la fiert intr-o oala, cu un praf de sare.
- Cand da in clocot, adaugati quinoa, dati focul mic si lasati sa fiarba incet circa 15-20 de minute.
- Scurgeti intr-o sita quinoa fiarta, apoi amestecati-o intr-un bol cu iaurtul grecesc.
- Presarati deasupra semintele de floarea soarelui si boabele de struguri.
- Serviti imediat.