Briose cu ghimbir

Tratamentul standard pentru intoleranta la gluten implica evitatea consumului acestui nutrient pe toata durata vietii.

Sursele alimentare principale de gluten sunt graul, grisul, orzul, ovazul, secara, alacul, kamutul, maltul (respectiv painea, pastele si prajiturile care contin aceste cereale), carnea preparata pane, amidonul, colorantii artificiali si praful de copt etc.

Faina de teff, un produs popular in magazinele naturiste, nu contine gluten si este o sursa excelenta de calciu, fier si proteine.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius si tapetati o tava de briose cu hartie de copt in fiecare forma.
  2. Intr-un bol mare, amestecati mierea cu untul.
  3. Adaugati albusurile de ou, iaurtul, coaja de lamaie si vanilia.
  4. Incorporati apoi faina de teff (o gasiti in magazinele naturiste), praful de copt, ghimbirul uscat, scortisoara, nucsoara si cuisoarele.
  5. Amestecati pana cand aluatul devine omogen si adaugati la final ghimbirul cristalizat.
  6. Umpleti fiecare forma de briosa cu aluat, aproximativ trei sferturi.
  7. Coaceti timp de 12-15 minute, pana cand varful brioselor devine maroniu (puteti face si testul scobitoarei).
  8. Lasati prajiturile la racit si consumati-le in urmatoarele 3-4 zile, maximum.