Pui umplut cu prune si branza dietetica

In cazul insuficientei cardiace, recomandarile privind alimentatia vizeaza un consum redus de sare si de condimente care au in compozitie sodiu, precum si un aport cat mai mic de grasimi saturate, pentru un control eficient al nivelului de colesterol.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecati prunele, branza, crutoanele si jumatate de lingurita de cimbru intr-un bol mic.
  2. Taiati pe jumatate fiecare bucata de piept de pui, pentru a forma buzunare cat mai incapatoare.
  3. Umpleti aceste spatii cu compozitia din prune si branza si folositi cateva scobitori pentru a inchide laturile deschise.
  4. Asezonati cu piperul.
  5. Incalziti o lingurita de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie din teflon, la foc mediu.
  6. Adaugati puiul si lasati-l la prajit cate 4 minute pe fiecare parte.
  7. Transferati-l pe o farfurie.
  8. Adaugati in tigaie uleiul de masline ramas, ceapa si restul de cimbru, apoi turnati vinul si lasati totul pe foc timp de 2 minute.
  9. Amestecati supa de pui cu faina intr-un alt bol, apoi turnati compozitia rezultata in tigaie.
  10. Veti obtine un sos dens, peste care veti pune bucatile de pui umplute.
  11. Mai lasati preparatul sa fiarba 3-5 minute, luati-l de pe foc, indepartati scobitorile si taiati carnea in felii medii.