Rulouri de lasagna cu branza tofu
Limitarea produselor lactate in dieta pentru boala Crohn ajuta la ameliorarea simptomelor digestive.
Folosirea branzei tofu in aceasta reteta de lasagna o transforma intr-un preparat potrivit pentru persoanele intolerante la lactoza.
Ingrediente
- 12 foi de lasagna care nu necesita fierbere
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 3 catei de usturoi pisati
- 1 pachet de branza tofu scursa si taiata cubulete
- 200 grame spanac, taiat marunt
- 2 linguri de masline fara samburi, taiate rondele
- 1 sfert de lingurita piper
- 1 sfert de lingurita sare
- 200 ml sos de rosii cu continut redus de sodiu
Mod de preparare
- Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu.
- Adaugati usturoiul si sotati-l timp de 20 de secunde. Introduceti in tigaie branza tofu si spanacul si amestecati ingredientele 3-4 minute.
- Transferati totul intr-un bol, adaugati maslinele, piperul, sarea si doua treimi din sosul de rosii.
- Ungeti fundul unei tavi de copt cu aproape toata cantitatea sosului de rosii, pastrand cateva linguri.
- Asezati cate un sfert din umplutura cu spanac si tofu in mijlocul unei foi de lasagna si rulati.
- Puneti fiecare rulou obtinut in tava de copt, astfel incat sa nu existe niciun spatiu liber intre ele.
- Turnati restul sosului de rosii peste rulouri. Introduceti tava la cuptor si lasati totul la copt timp de 10-15 minute.
- Serviti preparatul cald.