Budinca de orez cu pere si scortisoara

Budinca de orez cu pere si scortisoara este un desert perfect pentru persoanele care sufera de urticarie. Atat perele, cat si orezul sunt considerate alimente hipoalergenice, iar combinatia de ingrediente din reteta ajuta la reducerea sensibilitatii la diversi factori alergeni!

Ingrediente:

Mod de preparare:

Pune orezul cu apa si sarea la fiert, intr-o oala cu capac, timp de 45 de minute sau pana cand orezul absoarbe tot lichidul. Adauga apoi laptele de orez, zaharul si scortisoara si amesteca totul, lasand orezul sa fiarba in continuare, inca zece minute.

Separat, dilueaza amidonul de porumb in putina apa si adauga-l apoi peste orez. Amesteca bine orezul, pe foc, pana cand se ingroasa. Opreste focul, adauga vanilia si lasa preparatul sa se raceasca. Baga budinca la frigider, timp de 2 ore. Serveste desertul rece, cu felii de pere deasupra.