Prof. univ. dr. Maria Mota, aleasa membru in Consiliul Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului

Presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. univ. dr. Maria Mota, a primit una dintre cele mai importante confirmari ale activitatii sale profesionale din partea Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (European Association for the Study of Diabetes - EASD).

Prof. univ. dr. Maria Mota a fost aleasa membru in Consiliul asociatiei profesionale europene, cu ocazia celei de-a 50 - a editii a Adunarii Generale a EASD, desfasurata anul acesta, la Viena, la mijlocul lunii septembrie.

Prof. univ. dr. Maria Mota a fost nominalizata pentru functia de membru in Consiliul EASD in urma cu cateva luni, iar alegerea sa reprezinta o recunoastere a devotamentului si implicarii sale in lupta impotriva diabetului zaharat.

De asemenea, este si o dovada de apreciere a implicarii sale in dezvoltarea cercetarii fundamentale a diabetului zaharat, precum si in cresterea nivelului de constientizare asupra severitatii si impactului acestei patologii.

"Alegerea mea ca membru in Consiliul EASD este o onoare, dar si o mare responsabilitate. Diabetul zaharat continua sa fie o problema la nivel mondial si consider ca munca in echipa si colaborarea transfrontaliera se numara printre prioritatile actuale in managementul eficient al acestei afectiuni. Drept urmare, voi promova in continuare importanta schimbului de idei intre medicii diabetologi pentru reducerea incidentei si prevalentei patologiei metabolico-nutritionale. in aceasta calitate voi continua efortul de a lupta cu toate mijloacele impotriva diabetului, luptand, in primul rand pentru constientizarea publicului larg dar si a oficialitatilor politico-administrative asupra cresterii epidemice a acestei patologii, dar si asupra riscului indus de diabet", a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Prof. univ. dr. Maria Mota este una dintre personalitatile marcante ale diabetologiei romanesti. S-a angajat inca de la inceputul carierei sale de medic in lupta impotriva acestei maladii care afecteaza milioane de oameni la nivel mondial, iar din 2012, de cand a preluat conducerea Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, s-a implicat activ in imbunatatirea nivelului educatiei medicale continue in randul medicilor si asistentilor medicali implicati in managementul diabetului zaharat, spre beneficiul persoanelor cu aceasta afectiune.

Unul dintre proiectele coordonate de prof. dr. Maria Mota ca presedinte al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este Campania Nationala "Controleaza-ti Diabetul", care urmareste informarea si educarea publicului larg cu privire la importanta preventiei si controlului eficient al acestei afectiuni, precum si imbunatatirea stilului de viata al persoanelor cu diabet zaharat.

De asemenea, campania vizeaza implicarea specialistilor, autoritatilor si a mass-mediei in propagarea mesajului de alarma cu privire la incidenta si prevalenta crescuta a diabetului zaharat in Romania.

Despre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a luat fiinta in anul 1974 ca societate membra a Uniunii Societatilor de stiinte Medicale (USSM), ulterior a Asociatiei Medicale Romane, sub conducerea prof. dr. doc. Iulian Mincu. Ea reprezinta continuarea Societatii de Nutritie si Boli Metabolice, infiintata in anul 1957 in cadrul USSM.

Inca de la inceput, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si-a propus sa creasca continuu nivelul profesional, stiintific si deontologic al membrilor sai, prin unirea eforturilor pentru imbunatatirea serviciilor medicale de specialitate in beneficiul persoanelor care sufera de diabet zaharat. Asa se face ca in 1974 s-a desfasurat la Craiova prima manifestare nationala a Societatii. De atunci congresele s-au desfasurat anual iar din anul 1980 la congrese au participat invitati de pe toate continentele.

Organizatie dinamica, caracterizata prin traditie, istorie, profesionalism, implicare si dinamism, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice numara in 2014 peste 1000 de membri titulari, asociati si onorifici.
www.societate-diabet.ro

Despre Asociatia Europeana pentru Studiul Diabetului

Asociatia Europeana pentru Studiul Diabetului (European Association for the Study of Diabetes - EASD) a fost infiintata la Montecatini, Italia, in 1965 de dr. Joseph Hoet. Asociatia profesionala militeaza pentru incurajarea si dezvoltarea cercetarii medicale in domeniul diabetului zaharat, precum si pentru imbunatatirea nivelului de educatie medicala continua al medicilor diabetologi din Europa.

In prezent, din EASD fac parte peste 8.000 de membri – cercetatori, medici diabetologi, asistenti medicali si studenti.
www.easd.org