Orezul cu legume gatite la aburi este un preparat grozav pentru pacientii care sufera de gastrita sau ulcer gastric, prevenind formarea aciditatii si iritatia mucoasei stomacului. Iata o reteta simpla si rapida:
Ingrediente:
1 cana de orez tinut in apa cu o zi inainte
3 cani de apa sau supa de legume
2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingura de ulei de masline
1 lamaie
1/2 conopida
1 pumn de spanac
1 broccoli
1 morcov
sare de mare
Mod de preparare:
Pune apa in oala, asezoneaz-o cu sare si ulei de floarea soarelui si pune-o pe foc.
Cand incepe sa fiarba, adauga orezul, lasandu-l sa fiarba pana cand absoarbe apa.
Separat, pune legumele taiate bucati intr-un steamer timp de 30 de minute (pentru gatire la aburi).
Scoate legumele intr-un bol si asezoneaza-le cu ulei de masline, suc de lamaie si sare de mare, apoi serveste-le alaturi de orez cald.