Macaroane cu branza, fara coacere


Macaroanele cu branza nu necesita intotdeauna coacere la cuptor si produse intens preparate termic.

Iata o reteta sanatoasa si foarte gustoasa!


Ingrediente:

Mod de preparare:

Fierbe pastele in apa cu sare, timp de 4 minute. Adauga broccoliul si lasa-l sa fiarba impreuna cu pastele, inca 4-5 minute.

Intre timp, pune 1 1/2 cani de lapte la fiert. Amesteca restul de lapte (1/4 cana) cu faina, pudra de usturoi, sarea si piperul intr-un vas, pana se omogenizeaza. Adauga amestecul in laptele care fierbe si mai lasa-l pe foc inca 2-3 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa. Stinge focul si adauga branza, parmezanul si mustarul. Amesteca sosul pana cand branzeturile se topesc.

Scurge pastele si broccoliul de apa si adauga sosul de branza. Pune amestecul pe foc, intr-o oala, si mai lasa-l cam un minut, pana cand aromele se intrepatrund.