Medicina ayurvedica si sanatatea ficatului

Ficatul este un organ vital care poate fi ignorat pana cand apar diferite afectiuni.

Chiar si atunci cand este sub asediu, ficatul este foarte lent ca sa se planga. Adesea, persoanele cu probleme ale ficatului il vor ignora deoarece, daca vor avea simptome, acestea vor fi prea putin deranjante.

Ficatul este un organ viteaz, el va continua sa lucreze chiar si atunci cand doua treimi din el vor fi afectate de cicatrici (ciroza).

Ficatul are mai mult de 200 de functii si joaca un rol central in aproape toate functiile organismului, incluzand: convertirea alimentelor in substante chimice, bila - esentiala pentru digestie si stocarea anumitor vitamine, minerale si zaharuri care furnizeaza energie, monitorizarea colesterolului si mentinerea unui nivel optim de produse chimice in sange care produc factori de imunitate ce ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.

Acesta detoxifica sangele prin filtrarea toxinelor - poluanti atmosferici, pesticide, fum de tigara, substante chimice din mediu, alcool si prescriptia de medicamente care asalteaza organismul nostru in mod regulat.

Datorita responsabilitatilor largi ale sale, ficatul, de multe ori, este atacat de virusuri, substante toxice (inclusiv alcool), contaminanti si boala. Un numar surprinzator de probleme de sanatate cronice pot fi atribuite sanatatii precare a ficatului. Infectiile, alcoolul, zaharul, drogurile, medicamentele si infectiile virale sunt principalele cauze ale bolilor. Exista peste 100 de tipuri de boli de ficat si din cauza functiilor multiple ale ficatului, multe dintre ele pot pune in pericol viata daca nu sunt tratate.

Simptomele bolilor de ficat includ: icter (ingalbenirea pielii si a ochilor), urina inchisa la culoare (gri, galben), scaune deschise la culoare, greata, varsaturi, pierderea poftei de mancare, varsaturi cu sange, scaun negru sau cu sange, umflarea abdomenului, sensibilitate sau dureri, mancarime generalizata prelungita, schimbare de greutate neobisnuita (o crestere sau o scadere de 5% sau mai mult in termen de doua luni), tulburari de somn, confuzie mentala, coma, oboseala si pierderea apetitului sexual, etc.

Intrucat, in disfunctii hepatice, ficatul elimina efectele toxice ale medicamentelor conventionale, terapiile alopatice pot face mai mult rau acestuia. O terapie medicamentoasa alternativa, care a fost dovedita ca fiind foarte eficienta in tratarea bolilor ficatului, este cea naturista.

Plantele Ayurvedice amelioreaza bolile degenerative si efectul lor dar, de asemenea, s-a dovedit ca sunt eficace si in scop profilactic pentru sanatatea ficatului.
Star International Med, unic producator si distribuitor al suplimentelor alimentare naturale marca AYURMED, produse dupa principiile medicinei traditionale indiene Ayurveda, vine in intampinarea problemelor ficatului cu LIVECOM prezent in doua variante: LIVECOM Sirop si LIVECOM Tablete.

LIVECOM SIROP este un produs natural din plante ayurvedice, marca AYURMED, creat pentru stimularea functiilor hepatice precum si pentru ameliora bolilor ficatului. Livecom fixeaza eficacitatea functionala a ficatului, intrucat protejeaza parenchimul hepatic si ajuta la regenerarea hepato-celulara.

Activitatile anti-peroxidative ale siropului Livecom ajuta la prevenirea daunelor integritatii functionale a membranei celulare. in acest fel, se asigura restabilirea rapida a functiilor hepatice, in special atunci cand ficatul este infectat.

Livecom Sirop faciliteaza eliminarea rapida de acetaldehida, care este metabolitul toxic intermediar format in timpul metabolizarii alcoolului. Consumul regulat de sirop de Livecom asigura o protectie de leziunile hepatice induse de alcool.

Livecom Sirop ajuta, de asemenea, la diminuarea activitatilor lipotropice in cazul alcoolismului si pentru a preveni infiltrarea grasimilor in cea mai mare glanda a corpului. Livecom Sirop stopeaza progresul bolilor si previne, in continuare, deteriorarea hepatica.

Acesta ajuta la imbunatatirea apetitului, digestiei si a proceselor de asimilare. De asemenea, creste consumul de proteine si prohormoni. Efectele globale ale siropului Livecom sunt completate de terapia combinata cu LIVECOM Tablete ceea ce ajuta in cazuri cum ar fi: hepatita, ciroza si icter datorate unor cauze multiple.
LIVECOM Tablete este un tonic excelent pentru ficat si actioneaza ca un supliment digestiv.

Beneficiile terapiei cu LIVECOM
• detoxifiaza si protejeaza ficatul de toxinele din alimente si medicamentatie;
• imbunatateste eficienta functionala a ficatului;
• ajuta la mentinerea nivelului sanatos al enzimelor hepatice;
• ajuta la digestie si absorbtie;
• ajuta la capacitatea ficatului de regenerare;
• sprijina capacitatea ficatului de a metaboliza grasimea normala;
• contribuie la sustinerea organismului in alte procese metabolice.