Sfaturi practice pentru o epilare reusita

Conceptul de epilare a inceput sa fie utilizat din vechi timpuri in scopul eliminarii excesului de par de pe corp pentru a conferi o imagine de finete si rafinament.

La inceputuri, epilarea era un proces anevoios si se executa cu ajutorul atei, avand rezultate nu foarte impresionante. De-a lungul timpului lucrurile au evoluat si odata cu tehnologia si timpul s-au conturat noi tehnici de epilare.

Dintre acestea, la ora actuala, conform sondajelor cea mai apreciata tehnica de eliminare a parului nedorit este epilarea cu ceara in primul rand datorita eficientei inlaturarii firelor de par si datorita faptului ca este metoda cu rezultatele cele mai de durata, o epilare cu ceara garantand finetea pielii pentru o perioada de minim 2-3 saptamani.

Epilarea cu ceara de unica folosinta este o metoda de epilare nu atat de veche ca si cea cu ceara traditionala, dar se bucura de un succes din ce in ce mai mare in randul celor aflati in lupta cu parul de pe corp inestetic.

Kit-urile de epilat sau cum sa va epilati perfect acasa

Kiturile de epilat contin necesarul de care aveti nevoie pentru a beneficia de ingrijirea de la salonul de cosmetica in propria casa. De fapt, toate componentele unui astfel de kit se vor regasi in orice centru cosmetic.

Un kit de epilare complet contine:

- cartuse cu aplicator propriu sau recipiente metalice cu ceara de unica folosinta - cu miere, cu azulena / titaniu etc.
- incalzitor de ceara
- hartie de epilat de unica folosinta
- uleiul post epilare in functie de preferinte

Unul din avantajele acestor kit-uri consta in faptul ca se pot selecta produsele adaptate tipului de piele ( sortimentele diferite de cartuse de ceara disponibile au proprietati calmante, emoliente sau contin compusi activi naturali; de asemenea uleiurile post depilare cu aloe, musetel, galbenele sau azulena indeparteaza eficient reziduurile si lasa pielea fina).

Dar sa vedem in ce consta procedura de epilare cu ceara de unica folosinta si care sunt tehnicile recomandate de epilare cu acest tip de ceara.

Indiferent de forma de comercializare (cartuse cu aplicator propriu sau recipiente metalice), ceara de unica folosinta se utilizeaza doar cu hartie speciala de epilat.

Ceara se aplica doar in sensul cresterii firului de par, aplicarea ei gresita provocand dureri mari in momentul extragerii. Invinetirea, spargerea vaselor de sange sub piele sau smulgerea unuia sau a doua straturi profunde de piele sunt urmari ce pot chinui estetic si fizic pe perioade destul de lungi.

Aplicarea corecta a cerii este urmata de extragerea ei, impreuna cu pilozitatea.

Extragerea cerii se face in sensul opus aplicarii, cu alte cuvinte, in sens opus cresterii firului de par. Pentru acest proces este recomandata hartia speciala pentru epilat, comercializata sub forma de benzi pretaiate sau role de 60, 90 sau 100 m.

Hartia speciala pentru epilat contine atat fibre de celuloza, cat si fibre de bumbac, formand un material netesut cu o aderenta foarte mare la contactul cu ceara aplicata pe piele, ajunsa la o temperatura optima.

Dupa orice epilare, indiferent de zona corpului, portiunea epilata trebuie curatata prin masare cu ulei special post epilare sau cu prafuri cu antibiotic, disponibile in farmacii. Pentru a evita orice risc de iritatii, nu trebuie sa faceti baie sau dus mai devreme de 2 ore de la momentul epilarii.

Epilarea cu ceara, la fel ca toate tipurile de epilare, poate fi dureroasa si chiar incomoda, mai ales daca sunteti la primele incercari. Pentru rezultate maxime, perseverenta este cheia, astfel ca, dupa mai multe incercari, oricine va avea dexteritatea necesara.

Mai mult decat atat, dupa cca 6 - 7 epilari succesive cu ceara, o sa observati o piele considerabil mai fina, scaderea gradului de pilozitate si subtierea firelor de par. Durerea si disconfortul dispar si ele treptat.

Epilarea cu ceara de unica folosinta poate fi facuta pe orice tip de piele si pe orice parte a corpului. Mai mult decat atat, aceasta metoda de epilare poate fi practicata in orice perioada a anului, fiind foarte comoda si eficienta pielea fina mentinandu-se pana la 2 - 3 saptamani.

Alege sortimentul potrivit de ceara de epilat de unica folosinta

Un alt avantaj la acest tip de epilare este diversitatea sortimentelor disponibile pe piata si adaptarea acestora la diferite tipologii de piele. Astfel, in magazinele de produse cosmetice se pot gasi, in principal, urmatoarele tipuri de ceara de unica folosinta:

Ceara verde - este ceara cu extract natural de aloe vera, azulena sau clorofila. Acest tip de ceara este recomandat doamnelor cu un piele foarte sensibila si pilozitate de grad mediu, precum si celor ce prezinta iritatii post-epilatorii ale pielii. Pentru acest din urma caz, recomandarea noastra este sa folositi neaparat uleiuri post-epilatorii fara alergeni pentru calmarea iritatiilor.

Ceara cu titaniu - este ceara cu extract de dioxid de titaniu, avand culoarea roz sau bej sidefat (aceasta din urma continand si nacree). Ceara cu dioxid de titaniu este recomandata pentru epilarea pielii cu grad de pilozitate ridicat.

Ceara naturala - este ceara cu extract natural de miere de albine. Aceasta este asa-zisa ceara una la toate sau universala, deoarece este cea mai maleabila si se potriveste majoritatii tipurilor de ten. Ceara cu miere este unul dintre cele mai utilizate produse in materie de cosmetica, pe plan mondial.

Indiferent de sortimentul de ceara de unica folosinta preferat, va veti bucura de rezultate durabile si de igiena maxima, datorita faptului ca acest tip de ceara atinge doar o singura data pielea unei persoane.

Epilarea cu ceara de unica folosinta este o metoda convenabila si din punct de vedere financiar, intrucat atat cartusele de ceara, cat si consumabilele necesare au preturi accesibile oricarui buzunar.

Mai mult decat atat, kiturile complete de epilat cu ceara de unica folosinta contin, la un pret considerabil mai mic, tot ce aveti nevoie pentru a va epila singura acasa: aparat epilare cu ceara de unica folosinta, constand in mai multe cartuse de ceara cu incalzitor, benzi de hartie pentru epilat pretaiate si uleiuri post epilare fara alergeni.

Site-ul tpb.ro comercializeaza toata gama de produse pentru epilat: de la aparate de epilat clasice pana la aparate de epilare definitiva si consumabile - ceara de unica folosinta, incalzitoare si decantoare pentru ceara de epilat

De asemenea pe tpb.ro gasiti o gama larga de produse cosmetice profesionale la preturi excelente: sampoane si vopsele de par profesionale, fixativ si tratamente pentru par pe care le puteti achizitiona la cele mai bune preturi si cu livrare rapida.