Nifty- un test de diagnostic prenatal fara riscuri, cu peste 99,9% rata de detectie a sindoamelor genetice

NIFTY este un simplu test de sange prelevat de la femeia insarcinata, in saptamana a 9 a de sarcina, care inlocuieste cu succes amniocenteza, inlaturand astfel orice risc sau complicatie ce ar putea aparea in timpul recoltarii.

Cu ajutorul testului Nifty poti detecta sindromul Down si alte sindroame genetice, fara a prezenta vreun risc pentru fat sau mama.
Testul Nifty ofera informatii despre sexul copilului.

Precizia si specificitatea testului NIFTY sunt de peste 99,9%. Acest lucru inseamna ca testul poate identifica cu succes peste 99,9% din feti care nu prezinta nici o trisomie.

Testul Nifty este recomndat tuturor femeilor insarcinate dar cu precadere in urmatoarele situatii:}

Avantaje:

Testul NIFTY identifica cele mai frecvente anomalii cromozomiale fetale, si anume:

De asemenea, testul NIFTY este unicul test neinvaziv care poate identifica suplimentar si sindroame de microdeletie (implica pierderea discreta a unui fragment cromozomial): sindromul Cri du Chat sau tipatul de pisica’ (lipsa unui fragment din bratul scurt al cromozomului 5), sindromul de microdeletie 1p36 si sindromul de deletie 2q33.1, etc. Copii cu sindroame de microdeletie ridica probleme de dizabilitate intelectuala de la moderata la severa, probleme de comportament, intarziere in dezvoltarea motorie si a limbajului, probleme respiratorii si de alimentare care necesita ingrijire medicala.. De asemenea, copii cu PWS devin obezi si pot dezvolta diabet.

Alaturi de evaluarea cromozomilor 13, 18, 21, X si Y testul NIFTY identifica si sexul genetic al fatului, informatie dorita de majoritatea parintilor si in unele cazuri necesara pentru evaluarea statusului bolilor asociate cromozomilor de sex (boli sex linkate).

Toate aceste caracteristici demonstreaza performanta si unicitatea ca precizie diagnostica prenatala a testului de ultima generatie NIFTY.

Genetic Lab este primul si cel mai important laborator privat de diagnostic genetic din Romania. Infiintat in anul 2000, Genetic Lab asigure accesul clientilor sai la cele mai moderne tehnologii genetice din lume la preturi foarte accesibile.

Pozitia de lider in acest domeniu si-a pastrat-o datorita specialistilor care fac parte din colectiv si a investitiilor masive (peste 4.000.000 Euro) in infrastructura.
Acest lucru a permis diversificarea gamei de teste care se efectueaza in laboratorul nostru la cele mai inalte standarde internationale - peste 200 de teste genetice. Laboratorul este certificat SR EN ISO 9001 si acreditat SR EN ISO 15189 si SR EN ISO 17025.

Genetic Lab este singurul laborator din Romania care poate efectua testul Nifty.