Uleiul de cocos - aliment si medicament

Ulei de nuca de cocos este unul dintre putinele alimente care poate fi clasificate ca "super aliment". Combinatia sa unica de acizi grasi poate avea efecte pozitive asupra sanatatii.

Descriere: Uleiul din nuca de cocos Rapunzel este ecologic si confera astfel un gust splendid de cocos tuturor preparatelor. Este ideal pentru copt si prajit, dar poate fi folosit si ca o crema fara colesterol de uns pe paine.

Veti avea o senzatie de rece la topirea in gura, de aici provine numele ciocolatei de gheata, care contine in mare parte ulei de cocos. Uleiul de cocos este comercializat in mod corect si poarta emblema Rapunzel Hand-in-Hand. Cunoscatorii il apreciaza si ca un produs natural de intretinere a corpului, avand insusirea de a calma pielea.

Pentru fabricarea uleiului virgin din nuca de cocos se sparge mai intai coaja dura a nucii, miezul se spala cu apa fierbinte, se rade, se usuca si apoi se preseaza uleiul. Uleiul de cocos este in stare solida la temperatura camerei iar la temperaturi de peste 25 grade C se prezinta in stare lichida.

Origine: Sri Lanka

Nucile de cocos cultivate in mod ecologic pentru RAPUNZEL provin din Sri Lanka. Palmierii de cocos sunt cultivati in culturi mixte, pamantul palmierilor este ingrasat cu fibre de cocos bogate in potasiu, care sunt ingropate in jurul arborilor. Datorita acestui procedeu apa este depozitata mai bine, iar palmierul primeste substante nutritive importante.

Iata top 5 beneficii pentru sanatate a uleiului de nuca de cocos

1. Boli de inima
Exista o conceptie gresita raspandit printre multi oameni ca uleiul de nuca de cocos nu este bun pentru sanatatea inimii. Acest lucru se datoreaza faptului ca ea contine o cantitate mare de grasimi saturate. in realitate, uleiul de cocos este benefic pentru inima.

Acesta contine aproximativ 50% acid lauric, care ajuta la prevenirea in mod activ a diverselor probleme cardiace, cum ar fi un nivel ridicat de colesterol si a tensiunii arteriale. Grasimile saturate prezente in uleiul de nuca de cocos nu sunt daunatoare. Ulei de nuca de cocos nu duce la cresterea in nivelurile de LDL si reduce incidenta de deteriorare a arterelor, prin urmare ajuta la prevenirea aterosclerozei.

2. Ingrijire a pielii
Ulei de nuca de cocos este un ulei de masaj excelent pentru piele, acesta actioneaza ca o crema hidratanta eficace pe toate tipurile de piele, inclusiv pe cea uscata. Acesta intarzie, de asemenea, aparitia ridurilor si lasarea pielii specifica imbatranirii. Ulei de cocos ajuta la tratarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv dermatite, eczeme si alte infectii ale pielii. Din acest motiv uleiul de cocos formeaza ingredientul de baza de diverse produse de ingrijire a corpului, cum ar fi sapunuri, lotiuni, creme si care sunt utilizate pentru ingrijirea pielii.

3. Imunitate
Uleiul de cocos este bun si pentru sistemul imunitar, deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, acidul capric si acid caprilic care au efecte antifungice, antibacteriene si antivirale. Organismul uman se foloseste de acidul lauric pentru a combate virusi si bacterii care cauzeaza boli cum ar fi herpesul, gripa, candida.

4. Pierderea in greutate
Ulei de nuca de cocos este foarte util pentru pierderea in greutate. Acesta contine acizi grasi care ajuta la pierderea din greutatea excesiva. De asemenea, este usor de digerat si-l ajuta la functionarea sanatoasa a glandei tiroide si a sistemului endocrin. Prin urmare, persoanele care locuiesc in zonele tropicale de coasta si folosesc ulei de nuca de cocos in fiecare zi, ca ulei de gatit primar, nu sunt in mod normal obezi sau supraponderali.

5. Digestie
Ulei de nuca de cocos ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv previnind diferite probleme ale stomacului si problemele legate de digestie, inclusiv Sindromul de colon iritabil. Grasimile saturate prezente in ulei de nuca de cocos au proprietati antimicrobiene si combat diverse bacterii, fungi si paraziti care pot cauza indigestie. Ulei de nuca de cocos, de asemenea, ajuta la absorbtia de alte elemente nutritive cum ar fi vitamine, minerale si aminoacizi.