Hidratarea are efect antiaging asupra intregului organism

Generalitati

Organismul uman are nevoie de apa pentru a functiona corect. La nastere, corpul unui bebelus contine 75% apa, insa, la un an, procentul acesta se micsoreaza cu 10%, indica U.S. Geological Survey.

Pe masura ce inaintam in varsta, corpul nostru contine tot mai putina apa, astfel, la maturitate, barbatii sunt 60% apa, femeile 55%, iar varstnicii doar 50%. Desigur, acestea sunt niste medii generale, iar procentul de apa din corp variaza de la un individ la altul.

De exemplu, cu cat esti mai musculos, cu atat esti mai „bogat” in apa. Si, interesant este ca femeile au mai multe celule adipoase, iar acest lucru determina si un procent mai mic de apa, comparativ cu barbatii. Nu este, deci, intamplator faptul ca barbatii par sa-si conserve tineretea mai bine decat femeile.

Mai mult, organe foarte importante pentru functionarea organismului, precum creierul, plamanii, inima si rinichii contin apa in proportie de 65% pana la 85%. Oasele, contin si ele apa in proportie de pana la 20%.

Contrar asteptarilor, cea mai mare cantitate de apa nu se afla in sistemul circulator, ci este stocata in cele 100 de trilioane de celule ale corpului. Insa, pe masura ce imbatranim, celulele se deshidrateaza. In acest context, hidratarea corecta este un factor de preventie pentru boli si o masura de mentinere a vitalitatii si tineretii organismului.

De ce faimosii 2 litri de apa pe zi?

Sanatatea organismului este intretinuta de o hidratare corecta, iar un articol publicat in American Journal of Lifestyle Medicine de catre Victoria J. Vieira Potter, PhD, de la Tufts University, Boston explica faptul ca hidratarea cu adevarat eficienta, nu se obtine doar din lichide, ci mai ales din alimente.

Specialista explica faptul ca, spre deosebire de apa bauta, apa din alimente aduce un plus de beneficii: induce o satietate mai buna intr-un aport caloric mai redus, facilitand astfel scaderea ponderala si , in plus, patrunde si hidrateaza organismul treptat. Este important sa ne hidratam corespunzator prin alimentatie pentru a evita aparitia durerilor de cap, a starilor de ameteala sau a celor de oboseala.

Toate aceste stari, pe langa alte probleme create de deshidratarea tesuturilor organismului pot fi evitate cu un aport constant si corect de apa bauta, dar si de alimente bogate in apa care sa refaca atat rezervele consumate ale organismului, precum apa eliminata prin transpiratie si urina, cat si rezervele celulare.

In lipsa unei hidratari constante, apa paraseste celulele si intra in sistemul circulator sau este folosita pentru procese importante precum reglarea temperaturii corpului, echilibrarea nivelului de electroliti din corp, sintetizarea unor secretii precum saliva, lacrimile, dar si pentru lubrifierea articulara care asigura lejeritatea miscarilor. De asemenea, apa asigura mentinerea unui pH optim in organism, iar acest lucru determina reactii metabolice in conditii optime.

Tenul sufera fara apa

Cele mai mari rezerve de apa ale epidermei se afla in straturile sale profunde. Canale microscopice denumite aquaporine controleaza transportul intracelular al apei si, cu cat structura acestei retele de canale este mai buna, cu atat apa este mai bine distribuita in piele.

De aceea, o retea de aquaporine intacta este principala conditie a unei hidratari corespunzatoare. Capacitatea pielii de a retine si de a transporta apa in interiorul corpului este esentiala, la fel ca si capacitatea ei de a preveni deshidratarea. Desi consumul de apa este important pentru sanatatea noastra generala, nu este suficient sa bem apa pentru a preveni deshidratarea pielii.

Acidul hialuronic contribuie la hidratarea tisulara

Hidratarea tesuturilor este asigurata de acidul hialuronic, prezent in majoritatea tesuturilor si a lichidelor biologice. Acest acid, care ajuta la stocarea apei in corp ofera tesuturilor proprietati deosebite de elasticitate si rezistenta la soc.

Sunt componenti foarte importanti ai structurilor articulare, dar si ai pielii, tocmai pentru ca ofera suport si contribuie la intretinerea fibrelor de colagen si de elastina, conferind umflare, umplere si marire a volumului tisular prin acumulare de apa. De asemenea, acidul hialuronic este important datorita interactiunii cu fibrele de colagen si de elastina, pe care le mentine intr-o proportie optima, conferindu-le proprietatea de a pastra umiditatea.

Aproape jumatate din acidul hialuronic se regaseste la nivel cutanat, in spatiul intercelular. Acesta contribuie la “imobilizarea” apei in tesuturi, moduland astfel volumul dermic si consistenta tisulara.

Dincolo de proprietatile de hidratare, impacteaza proliferarea celulara si procesele reparatorii tisulare si, in plus, protejeaza structurile tisulare profunde de actiunea negativa a razelor ultraviolete. La nivelul lichidului sinovial prezenta acidul hialuronic cu masa moleculara mare asigura lubrifierea necesara si, prin proprietatile sale vasco-elastice contribuie la absorbtia socurilor, reducand uzura articulara.

Solutii la indemana

Pe langa aportul constant de lichide, poti ajuta corpul sa-si mentina tineretea ajutandu-l sa-si refaca rezervele de apa la nivel celular. Astfel, asiguri functionarea optima a organelor si conservi tineretea tesuturilor.

Produsul Hydraplenish plus MSM, 60 capsule vegetale (Vcaps) asociaza extracte cu proprietati superioare, pentru hidratarea celulara, sustinerea sanatatii articulatiilor si mentinerea aspectului tanar al pielii.

Produsul Hydraplenish plus MSM, 60 capsule vegetale (Vcaps) contine BioCell Colagen obtinut printr-un proces patentat de BioCell Technology LLC, care contine Colagen tip II, Acid Hialuronic si Condroitin sulfat cu masa moleculara mica, pentru absorbtie intestinala rapida, eficienta si stabilizare la nivel articular.

BioCell Colagen are actiuni dovedite clinic, contine contine MSM (OptimMSM), 250mg/capsula, obtinut printr-un proces patentat in SUA de Bergstrom Nutrition, lider mondial in productia de metilsulfonilmetan. OptiMSM si BioCell Colagen sunt certificate GRAS (recunoscute de FDA ca sigure pentru consumul uman). Hydraplenish plus MSM, capsule vegetale este recomandat in dietele vegetariene/vegane.

Printre efectele dovedite se afla: imbunatatirea structurii si mobilitatii articulatiilor care se poate traduce prin refacerea cartilajelor, imbunatatirea mobilitatii articulatiei deoarece creste gradul de lubrifiere a lichidului sinovial, protejeaza cartilajul de distrugeril provocate de unele enzime, medicamente antiinflamatoare, corticoterapice, actiunea radicalilor liberi si procese autoimune.

De asemenea, ajuta la imbunatatirea structurii pielii, crescand elasticitatea si hidratarea, mentine calitatea optima de colagen si elastina, reduce actiunea enzimei hialorindaza care degradeaza acidul hialuronic, imbunatateste circulatia sangvina si reduce formarea de cicatrice ca urmare a unor leziuni ale pielii produse de arsuri, interventii chirurgicale, traumatisme.

Pentru consultanta specializata despre produsul Hydraplenish plus MSM sau oricare alt produs aflat in portofoliul Secom puteti apela Serviciul de consultanta naturopata Secom care ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, promovand conceptul de medicina integrativa.

Acest concept presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Programele de terapie complementara recomandate de Centrul de Consultanta Naturopata Secom se bazeaza exclusiv pe produse din portofoliul Secom, acestea acoperind toata gama de afectiuni si cuprinzand ingrediente specifice, recomandate de literatura de specialitate fiecarei arii terapeutice.

Alegand Secom aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate!