Coenzima Q10 - promotoarea tineretii

Generalitati

Cu totii ne dorim sa ne pastram tineri cat mai mult timp posibil. Dar uneori uitam ca tineretea nu inseamna doar felul in care aratam, ci presupune si o flexibilitate in gandire, o minte activa si o inima sanatoasa.

Daca va doriti o asigurare suplimentara impotriva unei imbatraniri premature, coenzima Q10, sau vitamina Q, cum mai este cunoscuta, este exact ceea ce aveti nevoie.

“Nu trebuie sa luati coenzima Q10 crezand ca pe loc veti arata mai bine, va veti simti mai vine si veti fi mai fericiti. Coenzima Q10 este o polita de asigurare, o investitie pentru viitor, iar rasplata va veni la sfarsitul vietii.” afirma dr. Stephen Coles de la Institutul de Tehnologie din California.

Cum actioneaza vitamina Q10


Aceasta coenzima este de fapt o substanta produsa de catre organism, este un antioxidant, similar vitaminei E, care protejeaza moleculele de grasime impotriva oxidarii sau invadarii cu radicali liberi, care deterioreaza celulele, accelerand procesul imbatranirii.

Stiati ca?
Aceasta coenzima are cea mai mare concentratie in celulele muschiului inimii, care are nevoie de multa energie pentru a pompa sangele? Nu intamplator, o lipsa de Q10 se reflecta printr-o inima slabita.

Beneficiile coenzimei Q10

- Protejeaza arterele: Q10 ii da in cap colesterolului rau, prevenind astfel distrugerea arterelor, atacurile de cord sau accidentele vasculare celebrale. Este chiar mai puternica decat vitamina E, care are o putere dovedita in acest sens, cu mentiunea ca, in acest proces, Q10 e rapid consumata astfel ca suplimentarea devine necesara.
-Intareste inima: Studii recente arata ca pacientii bolnavi de inima au cu aproximativ o patrime mai putina Q10 in sange comparativ cu cei sanatosi.

- Scade tensiunea arteriala: suplimentarea de Q10 ajuta la reducerea si reglarea tensiunii arteriale.
-Fortifica sistemul imunitar: Apelam din nou la lumea stiintei, furnizand ca exemplu un studiu realizat pe soareci mai batrani, care, comparativ cu cei tineri, produc doar o treime din anticorpii necesari pentru a face fata potentialelor boli. Insa daca li se administreaza Q10, productia de anticorpi creste de aproape 3 ori, ajungand la 80% din productia de anticorpi a celor tineri. Acest lucru e valabil si la oameni, iar schimbarile incep sa se vada de la 2-3 luni de la inceperea tratamentului.

- Protejeaza creierul – cum spuneam si la inceput, tineretea inseamna o minte activa. Coenzima Q10 poate preveni bolile degenerative ale creierului, cum ar fi maladia Alzheimer sau pierderea memoriei, considerate adesea normale la batranete – fiind unul din putinii antioxidanti care pot penetra si reface vitalitatea mitocondriilor.

- Prelungeste tineretea si viata – pe langa toate beneficiile descrise mai sus, care oricum promit o batranete mai activa si mai frumoasa, se pare ca soarecii carora li se administreaza aceasta coenzima raman tineri mai mult timp.Foarte interesant este ca la jumatatea vietii toti soarecii aratau la fel, insa diferenta a iesit in ochi cercetatorilor abia atunci cand soarecii au imbatranit. Cei carora li se administrasera coenzima Q10 erau foarte vioi, aveau blana intr-o stare mai buna si erau in stare sa aibe grija de ei mai bine.

Si cum sursele alimentare bogate in coenzima Q10 sunt putine si cantitatea de stress ingerata zilnic e mare, afectand atat inima cat si celelalte organe, va recomandam cu drag Coenzima Q10 dual, obtinuta printr-un proces 100% natural de fermentare a drojdiei de bere, bio-identica celei pe care o produce organismul uman cu microparticule de KanekaQ10 ( coenzima Q10 produsa de Kaneka Corporation, Japonia – lider mondial in domeniu) pentru o absorbtie rapida.

Este un adjuvant extraordinar in caz de cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, aritmie, cardiomiopatii, infarct miocardic, angina pectorala, accidente vasculare, oboseala cronica, devitalizare, apatie, imunitate scazuta, Alzheimer, Parkinson, colesterol marit , riduri sau sterilitate.

Pentru ca tu sa te bucuri cu toata inima de o viata sanatoasa!