S-a descoperit pastila care iti creste speranta de viata cu 8 ani

Crustaceele - homarii, crabii, creveti - par sa fie detinatoarele unei substante miraculoase pe care cercetatorii elvetieni au transformat-o intr-o pastila ce ar putea deveni, curand, un elixir al tineretii.

Cercetatorii elvetieni de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich au descoperit in cochiliile crustaceelor o substanta miraculoasa care are capacitatea de a spori cu 10% speranta de viata a oamenilor. Este vorba de glucozamina, o substanta pe care oamenii de stiinta au transformat-o intr-o pastila ce ar putea ajuta oamenii sa traiasca cu opt ani mai mult.

Studiul, publicat in revista Nature Communications, a fost efectuat pe soareci, carora le-a fost administrat acest elixir al tineretii. Specialistii au descoperit ca rozatoarele care au primit in timpul experimentului pastilele cu glucozamina au trait cu 10% mai mult decat cele care nu au avut parte de acest tratament pentru sporirea longevitatii.

Elvetienii urmeaza sa testeze pastila-minune si pe oameni si spera sa obtina aceleasi rezultate favorabile, astfel incat sa-l poata lansa ulterior pe piata.