Un drog cunoscut ar putea deveni tratament pentru depresie

Ketamina, cunoscuta si sub numele de drogul de petrecere, ar putea fi folosita in tratarea depresiei, sustin cercetatorii britanici.

Acestia au constatat efecte neasteptat de benefice ale drogului in ameliorarea simptomelor depresiei, o boala cu care 1 din 10 persoane se confrunta cel putin o data in boala.

Expertii britanici de la Oxford Health NHS Foundation Trust au descoperit, in urma unui studiu efectuat pe 28 de pacienti cu depresie, ca drogul ketamina are capacitatea de a ameliora simptomele afectiunii pe o durata de timp care oscileaza intre cateva ore si cateva luni.

Pornind de la aceasta descoperire, cercetatorii britanici sustin ca acest drog ar putea fi implementat intr-un nou tratament impotriva depresiei, in conditiile in care multe dintre medicamentele actuale nu au efectul scontat.

Cu toate acestea, specialistii avertizeaza asupra efectelor adverse majore pe care ketamina le-ar putea avea in organism si sustin ca daca va fi certificat, tratamentul se va realiza doar la spital, sub supraveghere medicala constanta.