Slabeste sanatos cu fructele si legumele acestui sezon

Nectarinele
Nectarinele se gasesc pe piata incepand din luna aprilie si merita o atentie sporita. Desi sunt foarte dulci, au numai 60 de calorii fiecare, fapt pentru care va puteti rasfata cu acest fruct minunat fara sa va simtiti vinovate. In plus, sunt bogate in fibre solubile, care va vor face sa simtiti senzatia de satietate pentru mai mult timp. Cercetarile arata ca nectarinele sunt pline de licopen si luteina, doi compusi puternici, naturali, care reduc riscul de cancer si boli de inima.

Bananele
Aveti nevoie de o gustare rapida si sanatoasa? Ciuguliti o banana! Este usor de transportat in geanta, contine in jur de 100 de calorii si poate fi consumata alaturi de alte delicii. De exemplu, bananele pot fi taiate si amestecate in fulgi de ovaz sau cereale, ori pot fi asezate pe un sandwich cu unt de arahide. Acestea sunt bogate in potasiu, un nutrient care ajuta la reglarea zaharului din sange, precum si vitamina B, ceea ce face din acest fruct un aliment perfect inainte sau dupa antrenament.

Avocado
Fructele de avocado sunt mai bogate in grasimi si calorii decat legumele. O jumatate de avocado taiat contine aproximativ 120 de calorii si 11 grame de grasime. Totodata, grasimea pe care o contine acest aliment este benefica pentru inima, ajuta organismul sa absoarba complet vitaminele esentiale, cum ar fi A, E, D si K, stimuleaza digestia si are o putere de satietate considerabila. Utilizati avocado in loc de branza sau maioneza pe sandwich-uri si salate! Numeroase studii au aratat ca o dieta in stil mediteranean, care contine grasimi din legume cum ar fi fructele de avocado, este extrem de eficienta pentru mentinerea greutatii pe termen lung. 

Coriandrul
Aceasta planta de primavara poate fi adaugata in orice, de la mancaruri gatite la salate de cruditati si este ideala daca vreti sa scadeti in greutate. De ce? O jumatate de cana de coriandru proaspat contine doar o calorie, astfel incat dumneavostra puteti adauga aroma meselor dumneavoastra, cu zero calorii.

Capsunile
Dintre toate fructele de padure, capsunile sunt cele mai bogate in antioxidanti, substante menite sa imbunataeasca sanatatea si sunt sarace in calorii. O cana de capsuni contine doar 49 de calorii si zero grame de grasime. Studiile arata ca o dieta bogata in fructe de padure ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi, atat de daunatori organismului.

Castravetii
Un castravete contine doar 16 calorii, ceea ce ar trebui sa ne faca sa iubim aceasta leguma. Castravetii sunt bogati in fibre, contin multa apa si sunt foarte satiosi.

Ananasul
Ananasul proaspat este ideal atunci cand doriti sa pierdeti cateva kilograme. Cu toate ca ananasul este bogat in fructoza (zahar natural din fructe), o portie de bucati de ananas contine doar 82 de calorii. Ananasul este de asemenea, o sursa excelenta de bromelaina, o enzima care a demonstrat ca reduce inflamatia, reduce riscul de aparitie a artritei si a cancerului si ajuta digestia.

Menta
Aceste frunze aromatice adauga o explozie de arome diverselor feluri de mancare. Contine zero calorii, ajuta digestia si contribute la eliminarea grasimilor din organism. Ba mai mult, mirosul de menta stimuleaza centrul satietatii din creier.

Zucchini
Acesti dovlecei au o textura usoara, sunt bogati in fibre si apa, au o putere mare de satietate si contin foarte putine calorii. Puteti sa-i preparati umpluti sau coapti, la gratar sau adaugati in diverse mancaruri.

Vinetele
Vinetele contin 20 de calorii pe portie, au un continut scazut de zahar si sunt bogate in proteine si potasiu, importante in consolidarea musculaturii. Sunt excelente la gratar, la cuptor, fierte, prajite sau sotate.

Mazarea de gradina
Daca planurile dumneavoastra de pierdere in greutate au esuat, mazarea de gradina ar putea fi secretul. Mazarea de gradina este bogata in coumestrol - un compus din plante care protejeaza impotriva cancerului intestinal. Studiile arata ca un consum regulat de mazare contribuie la scaderea consumului de calorii negative.

Spanacul
Daca nu sunteti un fan al spanacului datorita gustului sau puternic, ar trebui sa-l includeti in meniul zilnic. Spanacul este surprinzator de usor, mult mai usor de preparat, este bogat in acid lipoic - un antioxidant care converteste glucoza din sange in energie si contribuie la arderea grasimilor.

Perele Nashi
Denumite si pere asiatice, acestea combina forma si claritatea unui mar, cu textura aroma si nuanta galben-aurie a perelor. Este recomandat consumul unei pere in fiecare dimineata, la micul dejun. Contine mai putin de 190 de calorii si calmeaza hipotalamusul - zona a creierului care inhiba pofta de mancare.

Ceapa de primavara
Denumit praz sau ceapa verde, acest lastar de primavara nu va aduce lacrimi in ochi si nu va lasa un miros intepator pe piele dupa ce il taiati. Ceapa de primavare este bogata in sulf - un nutrient care va ajuta pancreasul sa arda carbohidrati, inainte ca acestia sa fie depozitati mai departe sub forma de grasime. Sulful este de asemenea, un puternic antiinflamator care ajuta la protejarea impotriva Helicobacter-pylori, o bacterie ce cauzeaza ulcerul.