Al 40-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – un tribut adus diabetologiei romanesti

Congresul National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, cea mai asteptata si importanta manifestare dedicata diabetologiei romanesti, se apropie cu pasi rapizi. Startul celei de-a 40-a editii a acestui eveniment, cu o lunga traditie in palmaresul evenimentelor medicale, se va da pe 21 mai 2014, la Sibiu, Hotel Ramada.

Timp de patru zile (21-24 mai), manifestarea aduce laolalta nume sonore ale diabetologiei romanesti, precum si reputati diabetologi si cercetatori internationali. Cu totii vor dezbate cele mai actuale teme din domeniul diabetului, nutritiei si bolilor metabolice, intr-un cadru menit sa aduca in prim plan istoria, traditia si performanta diabetologiei romanesti.

“Iata-ne ajunsi la o maturitate profesionala. Ma simt privilegiata avand oportunitatea de a fi presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in acest an aniversar, in care deschidem portile celei de-a 40 editii a Congresului National, la organizarea caruia colegii mei de breasla au muncit extrem de mult. Asa cum v-am obisnuit in fiecare an, va asteptam cu un program stiintific captivant, dar si cu numeroase surprize si noutati in materie de cercetare medicala”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

In 2014, Congresul National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice aduce in prim plan o tematica bogata si de maxima importanta pentru practicienii romani: preventia bolilor metabolico-nutritionale si a sindromului cardio–metabolic, impactul si riscurile obezitatii, tratamentul pacientilor cu diabet in secolul XXI, reducerea riscului cardio-vascular si al hipoglicemiei, precum si dezbateri privind noile tehnologii folosite in ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat. si in acest an, scopul congresului este de a deprinde noi indeletniciri, de a afla care sunt ultimele noutati in beneficiul persoanelor cu diabet, astfel incat acestia sa fie mandri ca traiesc in patria lui Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei.

Comitetul Director al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va face doua mari surprize colegilor diabetologi care i-au investit cu incredere, cu ocazia acestui congres aniversar: se va prezenta un raport cu rezultatele finale ale Studiului epidemiologic PREDATORR – derulat timp de aproape 1 an si jumatate, in toate judetele tarii. De asemenea, se va lansa si Anuarul Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice - Editia 2013, pentru a analiza daca reteaua de diabet este dezvoltata corespunzator cu epidemia de diabet din ultimii ani.

Cel de-al 40-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice este un eveniment creditat cu puncte EMC. inregistrarea pentru participare in cadrul evenimentului se face online, completand formularul publicat pe site-ul Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (www.societate-diabet.ro).

Mai multe informatii pe: www.societate-diabet.ro/congres2014
Organizator stiintific: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice